Visa gymnasium.se som: Mobil

YFU utbytesår Europa

YFU Youth For Understanding
Programinformation
Belgien, Estland, Finland, Frankrike, Holland, Italien - Visa alla  
Utbytesår / High School
(Läs mer) Informationskväll
2019-12-10
YFU Europa

YFU utbytesår Europa

Utbytesår i Europa

Väljer du att bo och studera i ett europeiskt land under ditt utbytesår kommer du få ett rejält försprång på arbetsmarknaden. Du får behålla ditt studiemedel från Sverige under ditt utbytesår och får inblick i hur vardagen och kulturen ser ut i en annan del av Europa.

Som utbytesstudent i Europa så kommer du också innan din hemresa att delta i ett läger tillsammans med alla andra studenter som varit någonstans i Europa under året. Lägret, Young European’s Seminar, hålls i Berlin och flera hundra studenter deltar varje år. Det anses vara en av höjdpunkterna bland många studenter.

YFU erbjuder utbyten till följande europeiska länder:

 • Belgien
 • Estland
 • Finland
 • Frankrike
 • Italien
 • Nederländerna
 • Rumänien
 • Schweiz
 • Tyskland
 • Ungern
 • Österrike

Här kan du läsa mer om några av våra Europeiska länder:

Frankrike

Utresa sker i slutet av augusti och hemresan sker i början av juli . När du anländer till Frankrike kommer du att delta i ett ankomstläger som pågår ett par dagar. Under året kommer du även att delta i läger/ som ordnas regionalt där du bor och innan hemresan organiseras ett hemreseläger som även det ofta hålls i Parisområdet. Du ska ha läst franska i minst två år innan utresa. I samband med, eller strax efter, din intervju gör du även ett språktest i franska. 

Tyskland

Tyskland är EU:s mest folkrika land med mer än 80 miljoner invånare. Här kan du uppleva alltifrån charmiga stränder och gröna fält till Alperna ristade av glaciärer i söder. Som utbytesstudent får du uppleva en ny skolmiljö och upptäcka nya vanor i ett nytt land och ny familj. En hel del av tyskarna älskar att tillbringa sin fritid utomhus. Anledningen till att många studenter väljer att åka till Tyskland är dels YFU:s starka och välorganiserade verksamhet i landet men också Tysklands egen variation av både kulturella aktiviteter och mångfaldiga natur. Tysklands landskap är skiftande med Alperna som ger möjlighet till skidåkning och vackra dalar längs floden Rhen. Om du är en person som gillar utomhusaktiviteter så finns alla möjligheter här!

Schweiz

Utresa till Schweiz sker i början av augusti och hemresa sker i början av juli året därpå. När du anländer till Schweiz kommer du att åka till dina värdföräldrar som tillsammans med YFUs volontärer möter dig på flygplatsen. Efter ca 6-8 veckor samlas utbytesstudenterna i landet för ett gemensamt ankomstläger under fem dagar. Där får du chansen att träffa de andra utbytesstudenterna som finns runt om i landet och du får, med hjälp av andra i samma situation, möjlighet att reflektera över ditt kommande utbytesår. I januari anordnas ännu ett lägerör studenterna som hålls i Alperna. Under lägret åker studenterna skidor och snowboard tillsammans. I maj ordnas ett hemreseläger där du kan förbereda dig på den omvända kulturkrock som kanske väntar när du kommer hem till Sverige igen och ni ser även tillsammans tillbaka på året. Språkkravet är att du behöver ha en grundläggande nivå i antingen franska eller tyska. Söker du till den tysktalande delen av Schweiz gör du ett tyskaprov våren innan du åker.

Stipendier

YFU erbjuder stipendier! Varje år finns ett antal stipendier att söka för motiverade och kvalificerade ungdomar. Om du vill upptäcka en ny kultur, lära känna en nya människor och utvecklas som person, då vill inte YFU att den ekonomiska situationen ska vara ett hinder. Gå till deras hemsida för att se vilka stipendier de erbjuder just nu och hur du ansöker.

Läs YFU's broschyr här

Reportage

Våra upplevelser av utbytesår med YFU

Våra upplevelser av utbytesår med YFU

Läs mer YFU

Att åka på utbytesår är en otrolig upplevelse, läs om Rebecca, Cornelia och Eriks tankar och minnen efter deras år i Uruguay, Schweiz och USA. 


Ta kontakt med YFU

För att beställa en gratis broschyr från YFU - Youth For Understanding, fyll i följande uppgifter:

YFU Youth For Understanding

YFU - Youth For Understanding

Åk som utbytesstudent med YFU!

YFU bidrar till att skapa en positiv global förändring genom att låta unga människor uppleva ett studieår utomlands. Att bredda sina perspektiv och lära känna andra kulturer på djupet tror vi får människor att inse att vi alla är en...


Läs mer om YFU Youth For Understanding och visa alla program.

Kontaktuppgifter till YFU Youth For Understanding

YFU Youth For Understanding

Vikingagatan 45
113 42 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.yfu.se

Skolrecensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Oscar, Frankrike
(5)
YFU som organisation var det för förgyllde mitt utbytesår och gjorde det oförglömligt. Gemenskapen bland studenterna är otrolig och den börjar redan innan man åker iväg på förberedelselägret i Sverige och sedan anordnas dessutom massor av aktiviteter för studenterna under året. Att lära känna andra utbytesstudenter med liknande upplevelser är vä...
Visa hela

Priser

.

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med YFU

För att beställa en gratis broschyr från YFU - Youth For Understanding, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Reportage
Våra upplevelser av utbytesår me...
YFU

Att åka på utbytesår är en otrolig upplevelse, läs om Rebecca, Cornelia och Eriks tankar och minnen efter deras år i Uruguay, Schweiz och USA. 

Läs mer