Bygg- och anläggningsprogrammet

Bygg- och anläggningsprogrammet, Anläggningsfordon

Wisbygymnasiet, i Visby
Antal elever
Antal elever: cirka 70 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 182,5
(medelvärde: 215,4)
Antal elever
Antal elever: cirka 70 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 182,5
(medelvärde: 215,4)

Om utbildningen

Bygg- och anläggningsprogrammet, Anläggningsfordon / Wisbygymnasiet

Studera Anläggningsfordon i Wisby!

Bygg- och anläggningsprogrammet riktar sig till dig som gillar att bygga och konstruera eller att schakta och  jobba med markarbeten. Programmet har kvalitetscertifierat som en branschrekommenderad skola av Byggnadsbranschens yrkesnämnd. Programmet är yrkesförberedande och du kan börja jobba direkt efter gymnasiet, till exempel som murare, betongarbetare, plattsättare, plåtslagare, träarbetare eller grävmaskinist. Når du goda  resultat under utbildningen är du efterfrågad på arbetsmarknaden.


Om utbildningen

Under utbildningen får du vara med och bygga på riktigt, både i skolan och ute på företag. Praktiska och teoretiska  moment varvas i de olika kurserna för att utbildningen ska  bilda en helhet. Du får kunskaper om arbetsmiljö, byggprocessen från ritning till färdigbyggt, vilka lagar och regler som gäller vid byggnationer och anläggningsarbeten.  

Eleverna läser tillsammans första året och får då prova på  de yrkesinriktningar som finns på programmet. Inför års kurs 2 väljer eleverna inriktning, varav en av dem erbjuds  som lärlingsutbildning.

Anläggningsfordon 

På inriktningen kan du utbilda dig till anläggningsmaskinförare. Du får lära dig att köra och hantera exempelvis grävmaskiner och lastmaskiner som används vid byggen och anläggningsarbeten. Efter utbildningen har du kunskaper om markarbete, trafiksäkerhet och miljöpåverkan. Du kan också välja att rikta in dig på renodlat anläggningsarbete som stensättning, grönytor och ledningsbyggnad.

Ladda ner broschyr

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Anläggningsfordon, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Anläggningsfordon

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen på Gotland. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Gymnasie- o vuxenutbildningsförvaltningen 621 81 VISBY
Telefon: 0498-269 000  
Mejladress: gymnasieantagning@gotland.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Anläggningsfordon så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Wisbygymnasiet
Visby

Välkommen till Wisbygymnasiet på Gotland

WIsbygymnasiet i Visby är Gotlands största gymnasieskola med över 1500 elever. Det är en skola som ger dig kunskaper inför framtiden genom kunniga och drivna lärare som vill hjälpa dig på bästa sätt. Naturbruksprogrammet hålls på Gotland Grönt Centrum. Under...

Läs mer om Wisbygymnasiet och visa alla program.

Sponsrad