Visa gymnasium.se som: Mobil

Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik

Wilhelm Haglunds gymnasium
Programinformation
Östhammar
Antal elever: 18 (år 1)
Industritekniska programmet
(Läs mer) Öppet hus
2020-01-28
Industritekniska programmet på Wilhelm Haglunds gymnasium

Om utbildningen

Välkommen till Industritekniska programmet med inriktning mot Produkt & maskinteknik på Wilhelm Haglunds gymnasium i Gimo!

Wilhelm Haglunds gymnasium är ett treårigt industritekniskt gymnasium där alla elever erbjuds att läsa in grundläggande behörighet till högskolan, vilket läses inom ramen för 2 500 poäng. Under utbildningen har du även möjlighet att läsa in den särskilda behörighet som krävs för tekniska utbildningar på universitet och högskolor, som till exempel civil- och maskiningenjör, motsvarande Teknikprogrammet.

Utbildningen genomförs i nära samarbete med Sandvik Coromant och andra teknikföretag i regionen och vi jobbar med det modernaste inom teknik och maskiner för att våra elever ska motsvara de höga förväntningar som ställs av våra ägare och samarbetspartners inom näringslivet.

Utbildningen erbjuder två inriktningar som båda ger högskolebehörighet: Paket 1 med inriktning yrkesförberedande för CNC-operatör och Paket 2 med inriktning yrkes-och studieförberedande för ingenjörs- och teknikyrken (samma behörighet som Teknikprogrammet)

Med en examen från oss kan du börja jobba som industritekniker direkt efter examen eller gå vidare till högre studier vid universitet och högskola. Du kommer att ha stor arbetslivserfarenhet, aktuella teoretiska och praktiska kunskaper inom ditt yrke och inte minst - vara attraktiv på arbetsmarknaden!

Är du intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Kamil Sheikh är 21 år och utbildade sig till CNC-operatör på WHG 2011-2014. Idag jobbar han vid en fräsmaskin på GVP3 på Sandvik Coromant i Gimo.

   

Behörighet

För behörighet till Industritekniska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Industritekniska programmet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik

Som boende i samma kommun som Wilhelm Haglunds gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Uppsala. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Uppsala kommun Gymnasieantagningen, 753 75 UPPSALA
Telefon: 018-727 20 50
E-post: gymnasieantagningen@uppsala.se

Certifiering

Teknikcollege

Teknikcollege

Teknikcollege är en certifiering utfärdad av Industrirådet. Du går en utbildning som matchar de behov som Sveriges mest innovativa och spännande industriföretag har.

Läs mer om Teknikcollege här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Wilhelm Haglunds gymnasium

Wilhelm Haglunds gymnasium

Är bra stämning, engagerade lärare och utbildning av hög kvalitet viktigt för dig? Då är Wilhelm Haglunds gymnasium ett självklart val!

WHG är en liten friskola där du får en stimulerande och kreativ utbildning i trygg miljö. Efter examen är du färdig CNC-operatör eller produktionstekniker och kan börja jobba direkt. Du kan också plugga vidare på högskolan. Wilhelm Haglunds gymnasium är...


Läs mer om Wilhelm Haglunds gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Wilhelm Haglunds gymnasium

Gymnasievägen 2
747 40 Gimo

 Visa telefonnummer
www.whgy.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 4 recensioner.

Elin
(4)
Utbildningen är väldigt bred, man får både högskolebehörighet och en yrkesutbildning så att man kan börja jobba direkt och det är bra om man är lite osäker på vad man vill göra. Skolan är liten, man känner igen alla och det finns en stor gemenskap, man är som en stor familj. Lärarna finns alltid i närheten, man behöver inte ringa eller maila för...
Visa hela
Linnea
(4)
Verkstaden på skolan är stor och fin och har många högteknologiska maskiner. Verkstadslärarna kan väldigt mycket och är duktiga på att vägleda. Om man vill fördjupa sina kunskaper, finns det alltid goda möjligheter till det. När man går ut på APL känner man igen sig, eftersom undervisningen i skolan speglar verkligheten ute på arbetsplatserna på...
Visa hela
Lukas
(5)
Skolan har ett väldigt bra utbildat team av lärare som är engagerade och stöttar och hjälper en. Vi är en del av Teknikcollege. Det gör att man får bra kontakt med alla teknikföretag i regionen och kan jobba där i framtiden. På WHG får man en utbildning där man kan börja direkt efter skolan om man känner för det, eller alternativt fortsätta plug...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,5)
Baseras på 4 recensioner.