Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Widerströmska gymnasiet
Programinformation
Huddinge, Stockholm
Naturvetenskapsprogrammet
(Läs mer) Informationskväll
2021-05-05
Naturvetenskapsprogrammer på Widerströmska gymnasiet!

Om utbildningen

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Vill du bli läkare, kemist eller kriminaltekniker? Naturvetenskapsprogrammet öppnar många dörrar! Utbildningen väver ihop teori med praktiska laborationer. Du utvecklar din förmåga att lösa problem och att tänka kritiskt och analytiskt men väcker samtidigt din nyfikenhet och upptäckarglädje. Naturvetenskapsprogrammet passar dig som är intresserad av naturvetenskap och matematik och vill ha en bred och allmänbildande gymnasieutbildning.

Widerströmska gymnasiet erbjuder inriktningen naturvetenskap. Inriktningen naturvetenskap ger dig fördjupande kunskaper inom biologi, fysik, kemi och matematik. Du kommer själv att kunna välja kurser för individuellt val och programfördjupningar. 

Programfördjupning  

  • Naturvetenskaplig specialisering - 100 p
  • Engelska 7 / Matematik 5 - 100 p
Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Widerströmska gymnasiet

Välkommen till Widerströmska gymnasiet! 

Widerströmska gymnasiet öppnade hösten 2019 och är en kommunal skola med fokus på life science och entreprenörskap. Skolan är placerad i en unik och kreativ högskolemiljö. 2021 beräknas skolan vara fullbelagd och har då plats för 500 elever. Är du intresserad...


Läs mer om Widerströmska gymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Widerströmska gymnasiet

Blickagången 16
141 52 Huddinge

 Visa telefonnummer
www.huddinge.se


Recensioner

Snittbetyg: 2,2

Baseras på 4 recensioner.

Elev
(1)
Favorisering av lärare är väldigt vanligt, inte alls en så bra skola som det ser ut som att vara. Lärare lyssnar inte och de högre uppsatta personerna gör inget åt saken utan säger bara att man ska ta upp det med läraren. Skolan är även liten och trång, vissa bilder som man kommer upp när man söker pp skolan är inte ens en del av skolan. Förtjän...
Louise, kommunikatör Widerströmska gymnasiet Kommentar:
Hej, Så tråkigt att du fått en negativ upplevelse – vi beklagar verkligen det. Jag vet att rektor är väldigt mån om att reda ut vad det än är som hänt, så jag föreslår att du kontaktar henne. Vad gäller bilder som kommer upp så är jag osäker på hur du menar. De bilder skolan har på sin hemsida är tagna i skolan, men om du söker på exempelvis G...
Visa hela
Anonym elev
(1)
börja absolut inte här om du vill lyckas med dina studier, de flesta lärare favoriserar så sjukt mycket. Man märker att lärare ger mycket mer tid och hjälp till deras favoriter och är oftast ganska otrevliga. Börja absoulut inte här, dessutom så att de gjort att man inte läser vissa kurser i ettan som de andra skolorna gör. Detts gör att det bli...
Louise, kommunikatör Widerströmska gymnasiet Kommentar:
Hej,

Så tråkigt att du fått en negativ upplevelse – vi beklagar verkligen det. Jag vet att rektor är väldigt mån om att reda ut vad det än är som hänt, så jag föreslår att du kontaktar henne för att prata om det.

Vänligen
Louise, kommunikatör Widerströmska gymnasiet
Visa hela
Elev på widerströmska
(2)
Skolan i sig är väldigt fin, men det är lärarna som är problemet. De flesta lärarna är inkompetenta och favoriserar elever väldigt mycket. Lärarna backar även upp varandta lite för mycket vilket gör att man inte kan kritisera de eftersom att ”lärarna vet bäst” Om du vill gå på en skola där du behöver mycket hjälp och stöd samtidigt som en rät...
Louise Kommentar:
Hej,

Så tråkigt att du fått en negativ upplevelse – vi beklagar verkligen det. Jag föreslår att du kontaktar skolans rektor för att reda ut saken.

Vänligen
Louise, kommunikatör Widerströmska gymnasiet
Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(2,2)
Baseras på 4 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap från Widerströmska gymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Intresserad av
Jag vill vara elev för en dag
Påminn mig om öppet hus/informationskvällar
Jag vill byta till Widerströmska gymnasiet
Jag vill veta mer om skolan/jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Du kanske också är intresserad av: