Visa gymnasium.se som: Mobil
Widerströmska gymnasiet

Välkommen till Widerströmska gymnasiet! 

Hösten 2019 öppnade Widerströmska gymnasiet med fokus på life science och entreprenörskap. Skolan kommer under det första året ta in 180 elever. 2021 beräknas skolan vara fullbelagd och har då plats för 500 elever.

Life Science

Är du intresserad av life science (naturvetenskap, teknik, hälsa och entreprenörskap)? Då är Widerströmska gymnasiet något för dig! Skolan erbjuder fyra program; natur, ekonomi, teknik och vård- och omsorg, alla med ett tydligt fokus på just life science. Widerströmska gymnasiet planerar också att starta gymnasieingenjörsutbildning, vilket är ett fjärde tekniskt år. Skolan har rekryterat kompetenta lärare med djupa ämneskunskaper för att ge eleverna högkvalitativ utbildning. 

Campus Flemingsberg

För dig som är intresserad av att plugga vidare är Widerströmska gymnasiet ett perfekt val då skolan ligger i högskoleområdet Campus Flemingsberg och delar lokaler med Karolinska Institutet. På campus finns även KTH (Kungliga Tekniska Högskolan), Röda Korsets Högskola och Södertörns högskola. Närheten gör det lätt för skolan att ha ett nära samarbete med högskolorna och du som elev kommer att ha mycket goda förutsättningar för att plugga vidare!

Bra gemenskap 

Widerströmska gymnasiet är en relativt liten och personlig skolan. Detta gör att det är bra gemenskap bland både elever och personal. Eleverna har en nära kontakt med lärarna och skolmiljön beskrivs ofta som avslappnad. Skolans tre ledord är seriositet, engagemang och nyfikenhet. 

Widerströmska gymnasiet har ingen egen skolmatsal, istället får alla elever ett matkort som ger de möjlighet att äta lunch från ett flertal restauranger i området. Detta system är uppskattat bland eleverna då de får välja sin lunch själva. 

Skolans lokaler 

Skolans ljusa lokaler är öppna och toppmoderna för att ge eleverna en så inspirerande och kreativ studiemiljö som möjligt. Utöver vanliga klassrum har skolan en laborationssal för fysik och kemi, utrustningen liknar den som KTH och Karolinska Institutet använder. Skolan har även en fysiksal, demokratisal, datasal, grupprum, gym och ett metodrum som vård- och omsorgsprogrammet använder. Det finns även flera studierum för att kunna studera i lugn och ro. Ett skolcafé är planerat att öppna inom kort. 

Widerströmska gymnasiet ligger endast 20 minuter från T-Centralen och har utmärkta kommunikationer från Stockholms södra regioner. 


Är du intresserad och vill veta mer om Widerströmska gymnasiet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Widerströmska gymnasiet

Informationskväll

Varmt välkommen till Widerströmska gymnasiets informationskvällar!

Under informationskvällarna får du möjlighet att ställa frågor, träffa elever från de olika programmen, möta lärarna, bekanta dig med lokalerna samt lyssna på rektorn som berättar om skolan. 

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2020-02-06    Tid:   19:00
Datum:   2020-05-05    Tid:   19:00

Program

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Widerströmska gymnasiet.

Hitta till skolan

Widerströmska gymnasiet

Blickagången 16
141 52 Huddinge

 Visa telefonnummer
huddinge.se


Recensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 7 recensioner.

alicia wallin
(4)
Jag går ekonomi på widerströmska vilket jag tycker är väldigt intressant. om man gillar en väldigt mordern och utvecklande miljö kommer man gilla skolan
en elev :/
(4)
Miljön i denna skola är väldigt seriös, och dessutom så är lärarna mycket hjälpsamma. Man får den hjälp man behöver, så att man har det tryggt i skolan.
Elev i skolan
(5)
Suverän skola. Bra lärare: engagerade och hjälpsamma.
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information från Widerströmska gymnasiet, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Skolrecensioner
(4,7)
Baseras på 7 recensioner.