Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Om skolan

Widerströmska gymnasiet

Välkommen till Widerströmska gymnasiet! 

Widerströmska gymnasiet är en nyöppnad kommunal skola med fokus på life science och entreprenörskap. Skolan kommer under det första året ta in drygt 160 elever. 2021 beräknas skolan vara fullbelagd och har då plats för 500 elever.

Life Science

Är du intresserad av life science (naturvetenskap, teknik, hälsa och entreprenörskap)? Då är Widerströmska gymnasiet något för dig! Skolan erbjuder fyra program; natur, ekonomi, teknik och vård- och omsorg, alla med ett tydligt fokus på just life science. Widerströmska gymnasiet planerar också att starta gymnasieingenjörsutbildning, vilket är ett fjärde tekniskt år. Skolan har rekryterat kompetenta lärare med djupa ämneskunskaper för att ge eleverna högkvalitativ utbildning. 

Campus Flemingsberg

För dig som är intresserad av att plugga vidare är Widerströmska gymnasiet ett perfekt val då skolan ligger i högskoleområdet Campus Flemingsberg och delar lokaler med Karolinska Institutet. På campus finns även KTH (Kungliga Tekniska Högskolan), Röda Korsets Högskola och Södertörns högskola. Vi kommer samarbeta med högskolorna både pedagogiskt och lokalmässigt. Du som elev kommer att ha mycket goda förutsättningar för att studera vidare efter studenten. 

Bra gemenskap 

Widerströmska gymnasiet är en relativt liten och personlig skola. Detta gör att det är bra gemenskap bland både elever och personal. Eleverna har en nära kontakt med lärarna och skolmiljön beskrivs ofta som avslappnad. Skolans tre ledord är seriositet, engagemang och nyfikenhet. 

Widerströmska gymnasiet har ingen egen skolmatsal, istället får alla elever ett matkort som ger de möjlighet att äta lunch från ett flertal restauranger i området. Detta system är uppskattat bland eleverna då de får välja sin lunch själva. 

Skolans lokaler 

Skolans ljusa lokaler är öppna och toppmoderna för att ge eleverna en så inspirerande och kreativ studiemiljö som möjligt. Utöver vanliga klassrum har skolan en laborationssal för fysik och kemi, utrustningen liknar den som KTH och Karolinska Institutet använder. Skolan har även en fysiksal, demokratisal, datasal, grupprum, gym, café och ett metodrum som vård- och omsorgsprogrammet använder. Det finns även flera studierum för att kunna studera i lugn och ro. 

Widerströmska gymnasiet ligger endast 20 minuter från T-Centralen och har utmärkta kommunikationer från Stockholms södra regioner. 

Fråga våra elevambassadörer 

Har du någon fråga om skolan, programmen, lärarna eller hur studietakten är? Ingen fråga är för liten. Vi har elevambassadörer som är redo att svara på dina frågor och funderingar. På vår hemsida hittar du mejladresser till elevambassadörerna. 


Är du intresserad och vill veta mer om Widerströmska gymnasiet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Widerströmska gymnasiet

Program

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Widerströmska gymnasiet.

Hitta till skolan

Widerströmska gymnasiet

Blickagången 16
141 52 Huddinge

 Visa telefonnummer
www.huddinge.se


Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 8 recensioner.

En Wider Elev
(3)
Widerströmska är seriöst en skola som är svårt att beskriva
alicia wallin
(4)
Jag går ekonomi på widerströmska vilket jag tycker är väldigt intressant. om man gillar en väldigt mordern och utvecklande miljö kommer man gilla skolan
en elev :/
(4)
Miljön i denna skola är väldigt seriös, och dessutom så är lärarna mycket hjälpsamma. Man får den hjälp man behöver, så att man har det tryggt i skolan.
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information från Widerströmska gymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Intresserad av
Jag vill vara elev för en dag
Påminn mig om öppet hus/informationskvällar
Jag vill byta till Widerströmska gymnasiet
Jag vill veta mer om skolan/jag har en fråga
Recensioner
Skolrecensioner
(4,5)
Baseras på 8 recensioner.