Visar 1-20 av 95 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar program i sökresultatet.
  • = Riksintag
Visar 1-20 av 95 träffar
1
2
3
4
5

Läs på ett Musikgymnasium

Om du har ett stort intresse och vill utvecklas inom musik kan du läsa på ett musikgymnasium. Inriktningen finns på Estetiska programmet och även på riksrekryterande gymnasieskolor i landet. Om du väljer ett gymnasieprogram, inriktning musik kommer du att få möjlighet att fokusera på ett specifikt musikområde.

Inträdesprov på inriktning Musik

Du kan läsa på Estetiska programmet med inriktning Musik eller som särskild variant. Vissa skolor har även riksintag för gymnasieprogrammet, vilket betyder att du kan söka till inriktningen vart du än bor i landet. När du söker till gymnasieprogram med inriktning musik kan du få göra ett inträdesprov vid antagningen, genom att sjunga eller spela upp och gå på en intervju. Om en skola använder sig av inträdesprov sätts provpoängen ihop med ditt meritvärde från 9:an. Därför har vissa av de estetiska programmen högre intagningspoäng än 320 poäng.

Vill du skriva egna låtar, komponera musik eller spela och sjunga?

Ett Musikgymnasium passar dig som gillar att spela instrument, sjunga och skapa musik. Du får lära dig mer om musik från historiska tider och kulturer och hur man utvecklar, tolkar och skapar musik. Inriktningen erbjuder individuell handledning så att du på bästa sätt kan utveckla dina musikaliska kunskaper och får spela och sjunga, enskilt och i grupp. Du har även möjlighet att fördjupa dig inom det du intresserar dig mest för inom musik.

Läs vidare efter gymnasiet

Att ha läst på ett musikgymnasium ger en god grund för fortsatta studier på högskola, universitet eller någon annan eftergymnasial utbildning beroende på vad du vill utbilda dig som inom musikbranschen. 

Källa: Skolvarket

Jämför dina favoriter
Reportage
Spetsutbildning i biomedicin
Härnösands gymnasium

– Jag sökte hit för att jag är intresserad av biologi och för att jag ville gå ett högskoleförberedande program. Jag har alltid gillat biologi, säger Mira Li Jansson.

Läs mer
Ekonomiprogrammet - Reportage me...
Donnergymnasiet Göteborg

En speciell skola! 

Det finns ingen gymnasieskola likt Donner i hela Sverige! Jag blir så inspirerad och motiverad av alla “donneriter”, de är verkligen speciella. Alla har sin egna stil och är grymma på allt de gör, så vill du gå på en skola där du kommer ha kul, träffa olika människor, lära dig mycket nya saker och få uppleva vad en bra skola är, då ska du välja Donnergymnasiet.

Läs mer
“Att välja Rytmus Malmö var en a...
Rytmus Malmö

Kevin Dahlskog, är 17 år och går Singer Songwriter på Rytmus Malmö. Kevin bestämde sig tidigt för att gå på Rytmus Malmö.

Läs mer
"Det bästa med utbildningen är a...
Drottning Blankas Gymnasieskola Varberg

”Det bästa med utbildningen är att vi får lära oss så mycket!”, säger Pierre som läser första året på Hantverksprogrammet med inriktning hår- och makeupstylist. I den här intervjun delar Pierre med sig av sina tankar kring utbildning och gymnasievalet.

Läs mer
Med passion för musik och utbild...
Rytmus Göteborg

Moa Lundin är 17 år och pluggar Singer/Songwriter (SiSo) på Rytmus i Göteborg. Hon berättar om stämningen på skolan, utbildningen och ger tips inför gymnasievalet.

Läs mer

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information