Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Inga recensioner än

Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Vimmerby gymnasium, i Vimmerby
Antal elever
Antal elever: cirka 20 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 157,5
(medelvärde: 195,6)
Antal elever
Antal elever: cirka 20 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 157,5
(medelvärde: 195,6)

Om utbildningen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet passar dig som vill jobba kreativt med mat och dryck. Under programmets gång utvecklar du kunskaper inom matlagning, bakning, service och företagande.

Undervisningen på restaurang- och livsmedelsprogrammet är både teoretisk och praktisk. I programmet ingår 15 veckors praktik där du får möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. Restaurang- och livsmedelsprogrammet är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen och förbereder dig inför att jobba som exempelvis kock, konditor och servitris eller servitör.

Behörighet

För behörighet till Restaurang- och livsmedelsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Vimmerby. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Vimmerby gymnasium 598 81 Vimmerby
Telefon: 0492-76 92 56 
Mejladress: britt-marie.nygren@vimmerby.se
Vimmerby gymnasium
Drottninggatan 23
59881 Vimmerby

Vimmerby gymnasium

På Vimmerby gymnasium i Kalmar län går cirka 600 elever. Här erbjuder vi våra elever kunskap, personlig utveckling och utmaningar i en trygg och stimulerande miljö. Vimmerby gymnasium erbjuder dig nio nationella program med god kvalitet, både högskoleförberedande program och...

Läs mer om Vimmerby gymnasium och visa alla program.

Sponsrad