Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet

Antal elever
Antal elever: cirka 100 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 295,0
(medelvärde: 317,8)
Antal elever
Antal elever: cirka 100 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 295,0
(medelvärde: 317,8)

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet passar dig som är intresserad av historia, politik, psykologi eller media. Under programmets gång får du lära dig att analysera, diskutera och tolka samhällsvetenskapliga frågor ur ett källkritiskt perspektiv.

Samhällsvetenskapsprogrammet är ett brett högskoleförberedande program och förbereder dig inför fortsatta studier inom ett brett samhällsvetenskapligt område på universitet, högskola eller yrkeshögskola. Efter avslutade studier kan du exempelvis vidareutbilda dig till lärare, psykolog och journalist.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se
Viktor Rydberg gymnasium Odenplan
Frejgatan 30
11349 Stockholm

Viktor Rydberg gymnasium Odenplan

VRG Odenplan ligger centralt intill Odenplan i en vacker, kulturhistorisk byggnad som uppfördes år 1885. Lokalerna är omsorgsfullt renoverade och rymmer ca. 630 elever, som kommer från ett femtiotal olika grundskolor. Skolan erbjuder en rad teoretiska och kreativa fördjupningskurser, och du...

Läs mer om Viktor Rydberg gymnasium Odenplan och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 1

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
1/5
Tre år av lidande (tog studenten 2021)
27 nov 2021
SÖK INTE HIT!!!

Inledningsvis vill jag berätta att mina tre år på VRO har utan tvekan varit den värsta tiden i hela mitt liv. Ryktet som skolan har, dvs. att det är en skola med engagerade och...

Visa hela
Sponsrad