Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet

Antal elever
Antal elever: cirka 380 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 290,0
(medelvärde: 323,7)
Antal elever
Antal elever: cirka 380 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 290,0
(medelvärde: 323,7)

Om utbildningen

Naturvetenskapsprogrammet passar dig som är intresserad av och vill fördjupa dig inom fysik, kemi och andra naturvetenskapliga ämnen. Under programmets gång får du utveckla din förmåga att tänka kritiskt, resonera logiskt och jobba med problemlösning.

Naturvetenskapsprogrammet är ett brett högskoleförberedande program och förbereder dig inför fortsatta studier inom naturvetenskap, teknik, matematik och samhällsvetenskap på universitet och högskola. Efter avslutade studier kan du exempelvis vidareutbilda dig till läkare, veterinär eller civilingenjör.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se
Viktor Rydberg gymnasium Odenplan
Frejgatan 30
11349 Stockholm

Viktor Rydberg gymnasium Odenplan

VRG Odenplan ligger centralt intill Odenplan i en vacker, kulturhistorisk byggnad som uppfördes år 1885. Lokalerna är omsorgsfullt renoverade och rymmer ca. 630 elever, som kommer från ett femtiotal olika grundskolor. Skolan erbjuder en rad teoretiska och kreativa fördjupningskurser, och du...

Läs mer om Viktor Rydberg gymnasium Odenplan och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 3,7

Baseras på 3 recensioner
Skriv en recension
1/5
Naturtrea
24 aug 2023
Som att skolan ambitiöst vill bli dålig

Ledningen är egoistisk, kommunicerar ej och vill bara spara pengar med den katastrofala ihopslagningen av VRG Jarlaplan och Odenplan.

5/5
Kaffe kafé
15 aug 2023
Natur och bild

Jag har nu gått inriktningen natur bild i ett år på VRG Odenplan. Det har absolut varit det bästa året i mitt skolliv. Jag har fått träffa massvis med intressanta och motiverade...

Visa hela
5/5
3.1415926
02 jun 2023
Lyssna inte på de missnöjda

Allt sammanlagt, väldigt bra skola. Vissa lärare var dåliga, men de fick ju sparken så det löste sig, bra initiativ från skolledningen! Lyssna inte på resten av recensionerna so...

Visa hela
Sponsrad