Vård- och omsorgsprogrammet

Vård- och omsorgsprogrammet

Victum Gymnasium, i Helsingborg
Antal elever
Antal elever: cirka 130 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 102,5
(medelvärde: 188,0)
Antal elever
Antal elever: cirka 130 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 102,5
(medelvärde: 188,0)

Om utbildningen

Vård- och omsorgsprogrammet passar dig som vill jobba med människor inom sjukvård, psykiatri eller äldreomsorg. Under programmets gång får du kunskaper inom omvårdnad och hur du bemöter samt vårdar människor.

Undervisningen på vård- och omsorgsprogrammet är både teoretisk och praktisk. I programmet ingår 15 veckors praktik där du får möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. Vård- och omsorgsprogrammet är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen och förbereder dig inför att jobba som undersköterska på en vårdcentral, sjukhus eller inom hemtjänsten.

Behörighet

För behörighet till Vård- och omsorgsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Vård- och omsorgsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.
Victum Gymnasium
Järnvägsgatan 13
225 24 Helsingborg

Varierande undervisning på Victum Gymnasium

På Victum Gymnasium i Helsingborg får möter du flexibilitet och nytänkande, samtidigt som du får en kvalitativ utbildning. Undervisningen är varierad och innehåller såväl grupparbeten som fältstudier, föreläsningar och temastudier. Victum Gymnasium riktar sig till dig som vill arbeta med...

Läs mer om Victum Gymnasium och visa alla program.

Sponsrad