Barn- och fritidsprogrammet

Barn- och fritidsprogrammet

Victum Gymnasium, i Helsingborg
Antal elever
Antal elever: cirka 60 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 87,5
(medelvärde: 179,6)
Antal elever
Antal elever: cirka 60 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 87,5
(medelvärde: 179,6)

Om utbildningen

Barn- och fritidsprogrammet passar dig som vill jobba med barn, ungdomar och vuxna i olika åldrar och med olika förutsättningar. Under programmets gång får du kunskaper inom pedagogik, hälsa och socialt arbete.

Undervisningen på barn- och fritidsprogrammet är både teoretisk och praktisk. I programmet ingår 15 veckors praktik där du får möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. Barn- och fritidsprogrammet är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen och förbereder dig inför att jobba som exempelvis barnskötare, elevassistent eller fritidsledare.

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.
Victum Gymnasium
Järnvägsgatan 13
225 24 Helsingborg

Varierande undervisning på Victum Gymnasium

På Victum Gymnasium i Helsingborg får möter du flexibilitet och nytänkande, samtidigt som du får en kvalitativ utbildning. Undervisningen är varierad och innehåller såväl grupparbeten som fältstudier, föreläsningar och temastudier. Victum Gymnasium riktar sig till dig som vill arbeta med...

Läs mer om Victum Gymnasium och visa alla program.

Sponsrad