Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturbruksprogrammet, Djur: Häst

Västmanland naturbruksgymnasium
Programinformation
Sala
Antal elever: 44 (år 1)
Naturbruksprogrammet
  • Antagningspoäng: 205,8
    (Lägsta: 95) * statistik från 2017
Olika hästar som blir medicinerade och tvättade

Om utbildningen

Plugga till hästskötare på Ösby Västmanland naturbruksgymnasium

Är hästar ditt stora intresse? På Ösby Västmanland naturbruksgymnasium kan du som elev läsa en hästutbildning och få hålla på med hästar på skoltid. Du kommer att spendera många timmar i stallet och på travbanan och även få en bra teoretisk grund att stå på. Efter hästutbildningen kan du antingen börja jobba direkt eller plugga vidare till bland annat veterinär eller hippolog.

Fördjupa dig i ridning eller trav

Med en inriktning på häst kommer du som elev att kunna välja ytterligare en fördjupning- ridning eller trav. Om du väljer att fördjupa dig i ridning kommer du att få utveckla dina kunskaper som ryttare, inom fördjupningen trav kommer du att få alla de verktyg som du behöver för en framtid i travbranschen. Oavsett vilken fördjupning du väljer så kommer du att få lära dig:

  • Hästens anatomi
  • Fysiologi
  • Avel
  • Sjukdomar

Efter hästutbildningen

Naturbruksprogrammet med inriktning häst kan leda till flera olika typer av jobb beroende på vad du väljer att fördjupa dig i. Du kan bland annat jobba som hästskötare, djurvårdare med fokus på häst, på en travanläggning eller som amatörtränare. Om du vill fördjupa dina kunskaper kan du söka in till en yrkesutbildning eller skaffa grundläggande högskolebehörighet genom att läsa till några kurser i ditt individuella val på gymnasiet.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djur: Häst, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Djur: Häst

Som boende i samma kommun som Västmanland naturbruksgymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen i Västerås. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Stadshuset, E268 721 87 Västerås
Telefon: 021-39 06 00
E-post: gymnasieantagningen@vasteras.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djur: Häst så kommer skolan att kontakta dig.

Västmanland naturbruksgymnasium

Västmanland naturbruksgymnasium

Välkommen till Ösby Västmanland naturbruksgymnasium!

Ösby Västmanland naturbruksgymnasium hittar du i natursköna miljöer i Saladamm, 7 km ifrån Sala. Som elev på skolan kan du välja att läsa naturbruksprogrammet med inriktning skog, lantbruk, djur eller häst. Här kan du också läsa bygg- och anläggningsprogrammet. Inom...


Läs mer om Västmanland naturbruksgymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Västmanland naturbruksgymnasium

Saladamm Åby
73391 Sala

 Visa telefonnummer
osbygymnasium.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Naturbruksprogrammet, Djur: Häst, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.