Visa gymnasium.se som: Mobil

Vård- och omsorgsprogrammet

Vansbro Utbildningscenter
Programinformation
Vansbro
Antal elever: 7 (år 1)
Vård- och omsorgsprogrammet
  • Antagningspoäng: 202,5
    (Lägsta: 157,5) * statistik från 2017

Utbildningsinfo

Vård och omsorg på Vansbro Utbildningscenter

Vård- och omsorgsprogrammet - Lärling på Vansbro Utbildningscenter

Vård- och omsorgsprogrammet passar dig som vill arbeta med hälso- och sjukvård, äldreomsorg, psykiatri eller med personer som har funktionsnedsättning. Programmet ges som lärlingsutbildning.

I utbildningen får du kunskap om hälsa, ohälsa, psukologi, medicin, pedagogik och funktionsnedsättning. Du får studera människans behov och lär dig vilken betydelse ens livsstil har för hälsan. Du lär dig även att bemöta människor på ett yrkesmässigt sätt.

Möjligheter efter utbildningen

Efter Vård- och omsorgsprogrammet ska du ha sådana grundläggande kunskaper att du direkt kan påbörja en yrkesbana. Alla elever som går ett yrkesprogram har också möjlighet att uppnå grundläggande högskolebehörighet under utbildningen i gymnasieskolan, genom att läsa de kurser i svenska och engelska som krävs för detta. Inom programmet kan man också välja kurser som ger särskild behörighet för att till exempel studera till sjuksköterska, logoped och arbetsterapeut. Du har också möjlighet att fortsätta studera inom yrkeshögskolan.

Läs programmet som lärling

Vård- och omsorgsprogrammet på Vansbro Utbildningscenter ges som en lärlingsutbildning. Det innebär att du gör praktik under minst hälften av din gymnasieutbildning.

Behörighet

För behörighet till Vård- och omsorgsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Vård- och omsorgsprogrammet

Som boende i samma kommun som Vansbro Utbildningscenter söker du till programmet via Antagningskansliet Region Dalarna. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Myntgatan 2 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
E-post: antag@dalakf.se

Gymnasieexamen

Vård- och omsorgsprogrammet ger dig en yrkesförberedande gymnasieutbildning. Genom att välja att läsa vissa kurser inom individuellt val eller utökat program kan du bli högskolebehörig även på yrkesprogram.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

Vansbro Utbildningscenter

Vansbro Utbildningscenter

Vansbro Utbildningscenter är en liten och trivsam gymnasieskola med många möjligheter. Det är en liten skola med ca 180 elever och 7 nationella program. Klasserna är små och lärartätheten relativt hög. Vård- och omsorgsprogrammet ges i lärlingsform, det betyder att minst halva undervisningstiden är...


Läs mer om Vansbro Utbildningscenter och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Vansbro Utbildningscenter

Parkgatan 8
780 50 Vansbro

 Visa telefonnummer
www.vuc.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Vård- och omsorgsprogrammet, fyll i följande uppgifter: