Visa gymnasium.se som: Mobil

Industritekniska programmet, Svetsteknik

Vansbro Utbildningscenter
Programinformation
Vansbro
Antal elever: 7 (år 1)
Industritekniska programmet
  • Antagningspoäng: 187,8
    (Lägsta: 90) * statistik från 2017

Om utbildningen

Industritekniska programmet Vansbro Utbildningscenter

Utbilda dig inom Svetsteknik på Vansbro Utbildningscenter

Industritekniska programmet med inriktning Svetsteknik syftar till att ge grundläggande kunskaper för arbete inom såväl industriell produktion som andra yrkesområden där kompetens för tillverkning, underhåll och service är efterfrågade.

Få kunskap om tillverkning, underhåll och service

På det Industritekniska programmet med inriktning Svetsteknik är den teknik som krävs inom industrins många verksamhetsfält central. Du får kunskap om tillverkning, underhåll och service inom industrins olika branscher och yrken. Du studerar produktionskunskap samt industritekniska processer. Du lär dig olika datortilllämpningar och får på det sättet förståelse för olika materials egenskaper och tillverkningsprocesser.

Följ med i en bransch som utvecklas i snabb takt

Industrin är i ständig utveckling och utvecklas i snabb takt. En del tidigare yrken försvinner och ersätts med nya som då också ställer nya krav. Fokus läggs därför på problemlösning och förmågan att kunna ta egna initiativ. Ett annat viktigt inslag i det Industritekniska programmet är också miljöperspektivet.

Utbildning som samarbetar med tillverkningsindustrin

Vansbro utbildningscenter har ett bra samarbete med tillverkningsindustrin, vilket ger goda möjligheter för ditt arbetsplatsförlagda lärande (APL). Det skapar i sin tur goda möjligheter för sommarjobb och arbete efter utbildningen.

Är du intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Svetsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Industritekniska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Industritekniska programmet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Industritekniska programmet, Svetsteknik

Som boende i samma kommun som Vansbro Utbildningscenter söker du till programmet via Antagningskansliet Region Dalarna. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Myntgatan 2 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
E-post: antag@dalakf.se

Certifiering

Teknikcollege

Teknikcollege

Teknikcollege är en certifiering utfärdad av Industrirådet. Du går en utbildning som matchar de behov som Sveriges mest innovativa och spännande industriföretag har.

Läs mer om Teknikcollege här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Svetsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Vansbro Utbildningscenter

Vansbro Utbildningscenter

Vansbro Utbildningscenter är en liten och trivsam gymnasieskola med många möjligheter. Det är en liten skola med ca 180 elever och 7 nationella program. Klasserna är små och lärartätheten relativt hög. Vård- och omsorgsprogrammet ges i lärlingsform, det betyder att minst halva undervisningstiden är...


Läs mer om Vansbro Utbildningscenter och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Vansbro Utbildningscenter

Parkgatan 8
780 50 Vansbro

 Visa telefonnummer
www.vuc.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Industritekniska programmet, Svetsteknik, fyll i följande uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Vansbro Utbildningscenter
Påminn mig om öppet hus
Jag vill besöka skolan som elev för en dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.