Visa gymnasium.se som: Mobil

Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Vansbro Utbildningscenter
Programinformation
Vansbro
Antal elever: 3 (år 1)
Fordons- och transportprogrammet
  • Antagningspoäng: 162,5
    (medelvärde: 176,7) * statistik från 2017

Om utbildningen

Läs inriktning Personbil på Vansbro Utbildningscenter

Fordons- och transportprogrammet ger dig grundläggande kunskaper för arbete med service och underhåll av fordon samt fordonstransporter. Grunden i utbildningen är den teknik som får fordon att rulla och den teknik som krävs för att underhålla dem.

NYHET: På Fordonsprogrammets inriktning Personbil kan du välja en profilering mot småmaskiner som förekommer inom vinterturismnäringen som fyrhjulingar, snöskotrar mm.

Få breda tekniska kunskaper

Fordon och maskiner har blivit säkrare, bekvämare och mer miljövänliga under de senaste årtiondena, mycket tack vare utvecklingen inom elektronik och datorteknik. Den snabba utvecklingen ställer stora krav på dig som ska arbeta med fordon. Utbildningen är därför inriktad på att du ska få så breda tekniska kunskaper som möjligt. Andra viktiga frågor som tas upp är fordons miljöpåverkan och samhällets krav på återvinning av produkter.

I takt med att fordonen idag blir alltmer komplexa, kommer mer och mer elektronik och datateknik in i undervisningen.

Gör praktik under utbildningen

15 veckor av din utbildningstid är du ute på arbetsplatsförlagt lärande (APL) och gör praktik.

Inför årskurs två väljer du vilken av inriktningarna Personbil eller Transport du vill läsa. På inriktningen Personbil lär du dig felsökning, service och underhåll av personbilar. 

Vill du bli bilmekaniker eller försäljare, maskinmekaniker, lastbilsförare eller bilskadereparatör? Då är Fordons- och transportprogrammet rätt val för dig!

Är du intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Personbil, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Fordons- och transportprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Som boende i samma kommun som Vansbro Utbildningscenter söker du till programmet via Antagningskansliet Region Dalarna. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Myntgatan 2 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
E-post: antag@dalakf.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Personbil så kommer skolan att kontakta dig.

Vansbro Utbildningscenter

Vansbro Utbildningscenter

Vansbro Utbildningscenter är en liten och trivsam gymnasieskola med många möjligheter. Det är en liten skola med ca 180 elever och 7 nationella program. Klasserna är små och lärartätheten relativt hög. Vård- och omsorgsprogrammet ges i lärlingsform, det betyder att minst halva undervisningstiden är...


Läs mer om Vansbro Utbildningscenter och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Vansbro Utbildningscenter

Parkgatan 8
780 50 Vansbro

 Visa telefonnummer
www.vuc.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Fordons- och transportprogrammet, Personbil, fyll i följande uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Vansbro Utbildningscenter
Påminn mig om öppet hus
Jag vill besöka skolan som elev för en dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.