Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Malung-Sälens gymnasieskola
Programinformation
Malung
Antal elever: cirka 40 (.)
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 170,0
    (medelvärde: 247,0) * statistik från 2021
(Läs mer) Öppet hus
2022-01-22

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Beteendevetenskap på Malung-Sälens gymnasieskola

Läs Beteendevetenskap på Malung-Sälens gymnasieskola

Är du intresserad av psykologi, sociologi och samhällsvetenskap? Då har du kommit rätt! På Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning Beteendevetenskap får du kunskaper om människors utveckling och hur vi lär oss att anpassa oss och samspela med andra människor. Du lär dig också att förstå olika typer av organisationer och grupper.

Välj inriktning Beteendevetenskap

På inriktningen Beteendevetenskap på Malung-Sälens gymnasieskola får du lära dig vikten av ledarskap och du får kunskaper om grupprocesser och konflikthantering. Här fördjupar ni er bland annat inom psykologi, samhällskunskap, ledarskap och sociologi.

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet på Malung-Sälens gymnasieskola är ett högskoleförberedande gymnasieprogram för dig som är intresserad av samhällskunskap, historia, religion, språk och psykologi. På Samhällsvetenskapsprogrammet studerar du hur samhället är uppbyggt och hur människor samarbetar och samspelar. På det här programmet får du kunskap om hur vårt och andra samhällen fungerar. Här studerar man Sveriges och andra länders historia och du får kunskap om hur olika kulturer och religioner påverkar människors värderingar och levnadssätt.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Idrottsmöjligheter

Alpint, snowboard och freeski

Malung-Sälens gymnasieskola är Riksidrottsgymnasium i Alpint, snowboard och freeski. Utbildningen kan kombineras med Samhällsvetenskapsprogrammet-Beteendevetenskap eller med Ekonomiprogrammet-Ekonomi. Läs mer om Alpint och snowboard här. Läs mer om Freeski här.

Malung-Sälen Hockey Academy

För dig som är hockeyspelare finns möjlighet att ansöka till Malung-Sälen Hockey Academy. Hockeyn läser du som individuellt val inom ramen för Samhällsvetenskapsprogrammet eller Ekonomiprogrammet.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Dalarna och Gävleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Sturegatan 30 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
Mejladress: antag@dalakf.se

Gymnasieexamen

Högskoleförberedande gymnasieprogram.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Malung-Sälens gymnasieskola

Läs gymnasiet med skidor och snowboard på schemat

På Malung-Sälens gymnasieskola kan du träna snowboard och alpint under din gymnasietid eftersom skolan är ett Riksidrottsgymnasium inom alpin och snowboard samt freeski och har Nationell Idrottsutbildning inom snowboard och jibbskidor. Skolan erbjuder även Skidlärargymnasiet, som är en riksrekryterande särskild variant...


Läs mer om Malung-Sälens gymnasieskola och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Malung-Sälens gymnasieskola

Malung-Sälens gymnasieskola

Västra Bangatan 20
782 21 Malung

 Visa telefonnummer
www.msgskola.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap från Malung-Sälens gymnasieskola, fyll i dina uppgifter:

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information