Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle

Malung-Sälens gymnasieskola
Programinformation
Malung
Antal elever: 16 (år 1)
Naturvetenskapsprogrammet

Om utbildningen

Naturvetenskap och samhälle på Malung-Sälens gymnasieskola
Läs Naturvetenskap och samhälle!

På Malung-Sälens gymnasieskola finns Naturvetenskapsprogrammet med inriktning Naturvetenskap och samhälle. Är du intresserad av matematik, kemi, fysik men också av samhällsvetenskap och geografi? Då är detta utbildningen för dig! 

Naturvetenskapsprogrammet

På programmet får du fördjupa dig i geografi och samhällskunskap genom att planera och genomföra experiment och fältstudier. Det är inför årskurs två som du väljer vilken inriktning du vill fördjupa dig i. I inriktning Naturvetenskap och samhälle läser du fördjupningskurser i geografi och samhällskunskap 

Plugga vidare

Naturvetenskapsprogrammet med inriktningen Naturvetenskap och samhälle är ett högskoleförberedande program där du har möjlighet att läsa vidare på universitet eller högskola i framtiden. Utbildningen är den bredaste och därför kan du i princip göra vad du vill efter gymnasiet. På inriktningen Naturvetenskap och samhälle kommer du få göra iakttagelser på ett forskningsmässigt sätt.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle

Som boende i samma kommun som Malung-Sälens gymnasieskola söker du till programmet via Antagningskansliet Region Dalarna. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Myntgatan 2 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
E-post: antag@dalakf.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle så kommer skolan att kontakta dig.

Malung-Sälens gymnasieskola

Malung-Sälens gymnasieskola

Läs gymnasiet med skidor och snowboard på schemat

På Malung-Sälens gymnasieskola kan du träna snowboard och alpint under din gymnasietid eftersom skolan är ett Riksidrottsgymnasium inom alpin och snowboard samt freeski och har Nationell Idrottsutbildning inom snowboard och jibbskidor. Skolan erbjuder även Skidlärargymnasiet, som är en riksrekryterande särskild variant...


Läs mer om Malung-Sälens gymnasieskola och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Malung-Sälens gymnasieskola

Västra Bangatan 20
782 21 Malung

 Visa telefonnummer
sites.google.com Utbildningens hemsida

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle från Malung-Sälens gymnasieskola, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: