Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Malung-Sälens gymnasieskola
Programinformation
Malung
Antal elever: cirka 40 (.)
Naturvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 197,5
    (medelvärde: 276,7) * statistik från 2021
(Läs mer) Öppet hus
2022-01-22

Om utbildningen

Naturvetenskap på Malung-Sälens gymnasieskola

Är du intresserad av kemi, matematik, biologi och fysik?

Då är Naturvetenskapsprogrammet med inriktning Naturvetenskap på Malung-Sälens gymnasieskola rätt för dig. Naturvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program där du i framtiden kan läsa vidare inom de naturvetenskapliga ämnen men även inom andra områden.

Läs inriktning Naturvetenskap

Du väljer inriktning inför årskurs 2. Inriktningen Naturvetenskap ger dig särskild behörighet för vidare studier och är det bredaste programmet som du har stor nytta av, oavsett vad du väljer att göra i livet. Du läser fördjupning i matematik, biologi, fysik och kemi.

Laborationer och experiment

På Naturvetenskapsprogrammet får du lära dig om livets villkor och sammanhang i naturen. Här utför du praktiskt arbete genom laborationer, experiment, exkursioner och studiebesök. Det är inför årskurs två du väljer vilken inriktning du vill fördjupa dig i.

Möjligheter efter Naturvetenskapsprogrammet

På Naturvetenskapsprogrammet får du allmän och särskild behörighet till många fortsatta utbildningar på universitet och högskolor. Utbildningar inom områden teknik, naturvetenskap, data och undervisning passar väl ihop med naturvetenskapsprogrammets inriktning, men du kan även välja att studera inom andra områden. Du kan även välja att fortsätta studera på yrkeshögskola.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Dalarna och Gävleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Sturegatan 30 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
Mejladress: antag@dalakf.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Malung-Sälens gymnasieskola

Läs gymnasiet med skidor och snowboard på schemat

På Malung-Sälens gymnasieskola kan du träna snowboard och alpint under din gymnasietid eftersom skolan är ett Riksidrottsgymnasium inom alpin och snowboard samt freeski och har Nationell Idrottsutbildning inom snowboard och jibbskidor. Skolan erbjuder även Skidlärargymnasiet, som är en riksrekryterande särskild variant...


Läs mer om Malung-Sälens gymnasieskola och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Malung-Sälens gymnasieskola

Västra Bangatan 20
782 21 Malung

 Visa telefonnummer
www.msgskola.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,3

Baseras på 3 recensioner.

NAAM18
Jag valde natur på MSG och var jätte nöjd med mitt val i början men har insett att natur inte är programmet för mig. Skolan är fantastisk med för det mesta bra lärare. Lite tråkigt att 6-9 har i samma lokaler och att man måste vänta på maten tills Centralskolan är klara. För mig blir det mot nya äventyr men MSG kommer alltid finnas i mitt hj...
Visa hela
Elev åk 1
Så otroligt engagerade lärare! Alla kan verkligen sin sak, jag har inte träffat några mer engagerade lärare än de som finns på denna skola! I och med att vi är så pass små klasser (10 elever nu i åk 1) så får man en otrolig bra gemenskap både med läraran och sina klasskompisar, vilket är ett stoort plus. Man får lära känna lärarna och man får et...
Visa hela
Matilda
Jag går i ettan just nu och känner att jag har valt så himla rätt! På NA får vi lära oss mycket nya saker och åka på spännande utflykter. Klassammanhållningen är superbra och alla hjälps åt. Vi har även fantastiska och kunniga lärare på programmet som mer än gärna hjälper oss om något känns svårt. Tummen upp för Natur!
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,3)
Baseras på 3 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap från Malung-Sälens gymnasieskola, fyll i dina uppgifter:

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information