Visa gymnasium.se som: Mobil

Hotell- och turismprogrammet, Turism & resor

Malung-Sälens gymnasieskola
Programinformation
Malung
Antal elever: 19 (år 1)
Hotell- och turismprogrammet
  • Antagningspoäng: 221,8
    (Lägsta: 172,5) * statistik från 2017

Hotell- och turismprogrammet, Turism & resor


Turism och resor på Malung-Sälens gymnasieskolaLäs en gymnasieutbildning inom hotell och turism

Väljer du Hotell- och turismprogrammet med inriktning Turism & resor på Malung-Sälens gymnasieskola får du en spännande utbildning som ger dig goda möjligheter till jobb inom turismbranschen. Du kombinerar utbildningen med NIU Skidlärargymnasiet eller Snowboard/Freeride

Programmets upplägg på Malung-Sälens gymnasieskola

På Hotell- och turismprogrammet får du lära dig att sälja och ge god service på ett professionellt sätt. Det innebär att du även blir duktig på att förstå kundens behov såväl som önskemål. 

Jobba eller läs vidare efter gymnasiet

Efter att ha gått Hotell- och turismprogrammet är du anställningsbar inom upplevelseindustrin, både inom Sverige och utomlands. Till exempel kan du arbeta som skidlärare eller turistguide, vara ansvarig för olika evenemang och konferenser eller arbeta på hotell och konferensanläggningar. Du kan också välja att fortsätta studera på exempelvis yrkeshögskola. För att få grundläggande behörighet till högskola/universitet måste du komplettera med Svenska 2 (100 p) och Svenska 3 (100 p).

Är du intresserad och vill veta mer om Hotell- och turismprogrammet, Turism & resor, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Hotell- och turismprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Nationell idrottsutbildning - skidlärare och freeride

Läs NIU Skidlärarutbildning eller Snowboard/Freeride på Hotell- och turismprogrammet

Malung-Sälens gymnasieskola erbjuder Nationell idrottsutbildning inom skidsport (skidlärare) samt snowboard/freeride. Dessa utbildningar kombineras med Hotell- och turismprogrammet. För mer information - gör en intresseanmälan nedan eller läs mer om Snowboard/freeride eller Skidlärargymnasiet.

Ansökan

Ansök till Hotell- och turismprogrammet, Turism & resor

Som boende i samma kommun som Malung-Sälens gymnasieskola söker du till programmet via Antagningskansliet Region Dalarna. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Myntgatan 2 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
E-post: antag@dalakf.se

Gymnasieexamen

Yrkesprogram.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hotell- och turismprogrammet, Turism & resor så kommer skolan att kontakta dig.

Malung-Sälens gymnasieskola

Malung-Sälens gymnasieskola

Läs gymnasiet med skidor och snowboard på schemat

På Malung-Sälens gymnasieskola kan du träna snowboard och alpint under din gymnasietid eftersom skolan är ett Riksidrottsgymnasium inom alpin och snowboard samt freeski och har Nationell Idrottsutbildning inom snowboard och jibbskidor. Skolan erbjuder även Skidlärargymnasiet, som är en riksrekryterande särskild variant...


Läs mer om Malung-Sälens gymnasieskola och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Malung-Sälens gymnasieskola

Malung-Sälens gymnasieskola

Västra Bangatan 20
782 21 Malung

 Visa telefonnummer
sites.google.com

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Hotell- och turismprogrammet, Turism & resor, fyll i följande uppgifter: