Visa gymnasium.se som: Mobil

Hotell- och turismprogrammet, Skidlärargymnasiet (Särskild variant)

Malung-Sälens gymnasieskola
Programinformation
Malung
Antal elever: 17 (år 1)
Hotell- och turismprogrammet

Om utbildningen

Skidlärargymnasiet

Skidlärargymnasiet vid Malung-Sälens gymnasieskola.

Skidlärarutbildningen på Malung-Sälens gymnasieskola är en riksrekryterande särskild variant av Hotell- och turismprogrammet, inriktning Skidlärare.

Hotell- och turismprogrammets skidlärarutbildning passar dig som vill arbeta inom Sveriges snabbast växande näring – turismen. Du är intresserad av att arbeta med människor i en trendkänslig och utåtriktad bransch och får behörighet att arbeta som skidlärare.

Personlig utveckling

Under dina tre år på utbildningen får du träning i att ta hand om gäster och deras utveckling och säkerhet. Du får genomgå stegutbildningarna 1,2 och 3 som är sanktionerade av Svenska Skidrådet. Under din utbildning får du träning i att undervisa i skidåkning, att leda grupper i olika aktiviteter och att ta ansvar för sin personliga utveckling. Stor vikt läggs vid färdighetsträning i undervisning, åkning, bemötande och service så att du får så goda kunskaper och färdigheter som möjligt som skidlärare. Detta ökar din anställningsbarhet.

Bli anställningsbar som skidlärare

Efter gymnasieutbildningen är du anställningsbar som skidlärare samt inom den breda upplevelseindustrin, såväl i Sverige som utomlands. Arbetsuppgifter som du kan ha utöver att arbeta som skidlärare kan till exempel vara att du är ansvarig för olika evenemang, konferenser eller att du jobbar som turistguide.

Det finns möjlighet att studera på yrkeshögskola efter gymnasiet. För grundläggande behörighet till högskola/universitet får du lägga till att läsa Svenska 2 (100 p) och Svenska 3 (100 p). De kurserna finns det möjlighet att läsa inom programmet och skolan rekommenderar att du lägger till de kurserna.

skidlarargymnasiet.se

Är du intresserad och vill veta mer om Hotell- och turismprogrammet, Skidlärargymnasiet (Särskild variant), vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Hotell- och turismprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hotell- och turismprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Hotell- och turismprogrammet, Skidlärargymnasiet (Särskild variant)

Som boende i samma kommun som Malung-Sälens gymnasieskola söker du till programmet via Antagningskansliet Region Dalarna. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Myntgatan 2 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
E-post: antag@dalakf.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hotell- och turismprogrammet, Skidlärargymnasiet (Särskild variant) så kommer skolan att kontakta dig.

Malung-Sälens gymnasieskola

Malung-Sälens gymnasieskola

Läs gymnasiet med skidor och snowboard på schemat

På Malung-Sälens gymnasieskola kan du träna snowboard och alpint under din gymnasietid eftersom skolan är ett Riksidrottsgymnasium inom alpin och snowboard samt freeski och har Nationell Idrottsutbildning inom snowboard och jibbskidor. Skolan erbjuder även Skidlärargymnasiet, som är en riksrekryterande särskild variant...


Läs mer om Malung-Sälens gymnasieskola och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Malung-Sälens gymnasieskola

Västra Bangatan 20
782 21 Malung

 Visa telefonnummer
sites.google.com Utbildningens hemsida

Recensioner

Snittbetyg: 4,8

Baseras på 5 recensioner.

Esundlo
(5)
Här händer det grejer, en skola som inte slutas utvecklas och insperaras så som eleverna gör. Lärarna är lika skidtokiga som dig och man får kompisar med samma intressen och mål. Perfekt om man vill bli skidlärare iframtiden och jobb finns!! Det bästa av allt? Man lär sig hur värkligheten går till på ett kul sätt.
Irma
(5)
Vill du gå på världens roligaste & grymmaste utbildning ska du lätt söka hit!! Under vintertid får man åka massa skidor och träffa massa nya människor, så kul om detta är ettpar av dina intressen. Jag är så nöjd med utbildningen och jag har haft några fantastiska år med massa nya vänner som jag delar intresse med, och jag får dessutom göra det j...
Visa hela
Rasmus Karlsson
(5)
Om du gillar att åka skidor och gå i skola så är det här perfekta linjen för dig.
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Hotell- och turismprogrammet, Skidlärargymnasiet (Särskild variant) från Malung-Sälens gymnasieskola, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,8)
Baseras på 5 recensioner.

Du kanske också är intresserad av: