Visa gymnasium.se som: Mobil

Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Malung-Sälens gymnasieskola
Programinformation
Malung
Antal elever: 12 (år 1)
Bygg- och anläggningsprogrammet

Om utbildningen

Bygg och anläggning på Malung-Sälens gymnasieskola

Vill du arbeta i byggbranschen i framtiden?

Då ska du gå Bygg- och anläggningsprogrammet på Malung-Sälens gymnasieskola. Bygg- och anläggningsprogrammet är ett yrkesprogram där du direkt efter gymnasiet kan börja arbeta. På Malung-Sälens gymnasieskola får du lära dig att hantera maskiner, verktyg och säkerhet.

Välj Dalarnas bästa byggutbildning

Bygg- och anläggningsprogrammet på Malung-Sälens gymnasieskola håller hög kvalitet. Ett bevis på detta är att programmet har blivit utsett till den bästa gymnasiala byggutbildningen i Dalarna under tre år i rad. Utmärkelsen är baserad på en enkät bland eleverna om hur nöjda de är med utbildningen samt mätning av den praktik eleverna genomför under sin gymnasieutbildning.

Lär dig om nybyggnation och reparation

Mycket av din byggutbildning består av praktiskt arbete och lagarbete med andra elever. Du kommer att få utbildning inom något av områdena nybyggnation eller reparation. Du får lära dig hantera maskiner och verktyg som hör till yrket. En viktig del i utbildningen på Bygg- och anläggningsprogrammet är också säkerheten.

Du kommer att få lära dig att bygga ställningar, både formar och stommar till olika arbeten. Inom husbyggnad får du även lära dig allt som hör till snickeriarbeten som till exempel:

  • Isolera
  • Montera ytterpanel
  • Lägga tak

Gör praktik under utbildningen

Din grundutbildning får du inom Bygg- och anläggningsprogrammet på Malung-Sälens gymnasium men en stor del av yrkesutbildningen är förlagd som APL - arbetsplatsförlagt lärande på ett företag. Där har du som elev tillsammans med din lärare möjlighet att välja vilken yrkesutbildning som är intressant.

Välkommen till Dalarnas bästa byggprogram med utmärkta praktikmöjligheter!

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Som boende i samma kommun som Malung-Sälens gymnasieskola söker du till programmet via Antagningskansliet Region Dalarna. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Myntgatan 2 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
E-post: antag@dalakf.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad så kommer skolan att kontakta dig.

Malung-Sälens gymnasieskola

Malung-Sälens gymnasieskola

Läs gymnasiet med skidor och snowboard på schemat

På Malung-Sälens gymnasieskola kan du träna snowboard och alpint under din gymnasietid eftersom skolan är ett Riksidrottsgymnasium inom alpin och snowboard samt freeski och har Nationell Idrottsutbildning inom snowboard och jibbskidor. Skolan erbjuder även Skidlärargymnasiet, som är en riksrekryterande särskild variant...


Läs mer om Malung-Sälens gymnasieskola och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Malung-Sälens gymnasieskola

Västra Bangatan 20
782 21 Malung

 Visa telefonnummer
sites.google.com Utbildningens hemsida

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad från Malung-Sälens gymnasieskola, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: