Visa gymnasium.se som: Mobil

Gymnasieingenjör, Produktionsteknik

Västerbergslagens utbildningsförbund
Programinformation
Ludvika
Gymnasieingenjör

Utbildningsinfo

Gymnasieingenjör

På VBUs gymnasium kan du utbilda dig till gymnasieingenjör. Du kan välja mellan inriktningarna Design och produktutveckling och Produktionsteknik.

Det fjärde året på teknikprogrammet vänder sig till dig som vill gå ett extra år inom gymnasieskolan för att få en utbildning som ger stora möjligheter till jobb direkt. Det fjärde året ger också praktiska kunskaper som gör det lättare att klara en högskole- eller civilingenjörsutbildning. Under studietiden varvas arbete i skolan med arbetsplatsförlagt lärande.

Vad en gymnasieingenjör jobbar med kan skilja sig åt mellan olika branscher och utvecklas även efter tid. Men projektledare, produktionstekniker, designer eller arbetsledare är några av de jobb som kan vara aktuella.

Samarbete mellan skola och näringsliv

Utbildningen sker i samarbete mellan skola och näringsliv. Den ska ge dig möjlighet att utveckla ingenjörsmässiga färdigheter enligt den internationellt erkända CDIO-modellen (Concieve, Design, Implement, Operate). Ett lokalt programråd kopplas till utbildningen för att säkerställa att den är relevant och leder till anställningsbarhet.

Är du intresserad och vill veta mer om Gymnasieingenjör, Produktionsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Ansökan

Ansök till Gymnasieingenjör, Produktionsteknik

Som boende i samma kommun som Västerbergslagens utbildningsförbund söker du till programmet via Antagningskansliet Region Dalarna. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Myntgatan 2 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
E-post: antag@dalakf.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Gymnasieingenjör, Produktionsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Västerbergslagens utbildningsförbund

Västerbergslagens utbildningsförbund

VBU består av gymnasieskolorna Högbergsskolan, Malmenskolan, Smedenskolan och Stegelbackens skola. VBU erbjuder många program med spännande inriktningar och många olika idrotter, gymnasieingenjörsutbildning, Teknikcollege samt Vård- och omsorgscollege. Det är en skola där eleverna trivs och når sina mål. VBU erbjuder...


Läs mer om Västerbergslagens utbildningsförbund och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Västerbergslagens utbildningsförbund

Bergsgatan 17
771 34 LUDVIKA

 Visa telefonnummer
www.vbu.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Gymnasieingenjör, Produktionsteknik, fyll i följande uppgifter: