Visa gymnasium.se som: Mobil

Gymnasieingenjör, Design och produktutveckling

Västerbergslagens utbildningsförbund
Programinformation
Ludvika

Utbildningsinfo

Utbilda dig till Gymnasieingenjör på VBU!

Västerbergslagens Utbildningscentrum erbjuder dig som läst/läser teknikprogrammet möjligheten till ett påbyggnadsår som utbildar dig till gymnasieingenjör. Genom att läsa ett fjärde tekniskt år får du en gymnasieingenjörsexamen som ger stora möjligheter till jobb direkt.

På VBU läser du gymnasieingenjörsutbildningen med profilen Design och produktutveckling. Profilen ska ge dig som elev färdigheter inom design och produktutveckling, samt fördjupa dina kunskaper inom ämnen som form, funktion och konstruktion.

Förberedd på vidare studier

För dig som vill fortsätta med studier på högskola eller universitet ger gymnasieingenjörsutbildningen en väldigt god grund att stå på och gör det lättare för dig att klara en högskole- eller civilingenjörsutbildning.

12 veckor APL

Utbildningen du får under ditt fjärde tekniska år blandar teori och praktik. Totalt spenderar du 12 veckor ute på lokala företag där du får samla på dig erfarenhet av arbetslivet samt en möjlighet att knyta kontakter.

Samarbete mellan VBU och lokalt näringsliv

Gymnasieingenjörsutbildningen sker i samarbete mellan Västerbergslagens Utbildningscentrum och det lokala näringslivet. Du ska ges möjlighet att utveckla ingenjörsmässiga färdigheter enligt den internationellt erkända CDIO-modellen (Concieve, Design, Implement, Operate). För att säkerställa utbildningens relevans och kvalitet är ett lokalt programråd kopplat till utbildningen.

Vad gör en gymnasieingenjör?

Vad du gör som utbildad gymnasieingenjör kan skilja sig åt beroende på vilket bransch du arbetar i. Projektledare, produktionstekniker, designer eller arbetsledare är dock några av de vanligt förekommande jobben som kan bli aktuella för dig.

Är du intresserad och vill veta mer om Gymnasieingenjör, Design och produktutveckling, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Ansökan

Ansök till Gymnasieingenjör, Design och produktutveckling

Som boende i samma kommun som Västerbergslagens utbildningsförbund söker du till programmet via Antagningskansliet Region Dalarna. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Myntgatan 2 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
E-post: antag@dalakf.se

Gymnasieexamen

Gymnasieingenjörsexamen. 

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Gymnasieingenjör, Design och produktutveckling så kommer skolan att kontakta dig.

Västerbergslagens utbildningsförbund

Västerbergslagens utbildningsförbund

VBU består av gymnasieskolorna Högbergsskolan, Malmenskolan, Smedenskolan och Stegelbackens skola. VBU erbjuder många program med spännande inriktningar och många olika idrotter, gymnasieingenjörsutbildning, Teknikcollege samt Vård- och omsorgscollege. Det är en skola där eleverna trivs och når sina mål. VBU erbjuder...


Läs mer om Västerbergslagens utbildningsförbund och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Västerbergslagens utbildningsförbund

Bergsgatan 17
771 34 LUDVIKA

 Visa telefonnummer
www.vbu.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Gymnasieingenjör, Design och produktutveckling, fyll i följande uppgifter: