Visa gymnasium.se som: Mobil

Teknikprogrammet, Teknikvetenskap

Wijkmanska gymnasiet
Programinformation
Ort: Västerås
Antal elever: 43 (år 1)
Utbildningstyp: Teknikprogrammet
Antagningspoäng:
(statistik från 2017)
Medelvärde: 220,2
Lägsta: 150

Utbildningsinfo

Teknikvetenskap på Wijkmanska

Teknikprogrammet med inriktning Teknikvetenskap

Teknikprogrammet är det självklara valet för dig som vill arbeta med samhällsbyggande, hållbar utveckling, design och konstruktion av framtidens produkter, datanätverk, robotar eller programmering.

Vill du arbeta med samhällsbyggande, hållbar utveckling, design och konstruktion av framtidens produkter och fordon, datanätverk, robotar eller programmering? Då ska du välja teknikprogrammet på Wijkmanska gymnasiet, en högskoleförberedande utbildning som ger dig möjlighet att söka vidare inom de tekniska ingenjörsutbildningarna.

Teknik, matematik och fysik är hörnstenar i din utbildning, men du lär dig också projektledning, problemlösning, entreprenörskap, presentationsteknik, samarbetsförmåga, språk, IT och miljö. Utbildningen är varierad och du får arbeta både teoretiskt och praktiskt, såväl enskilt som i grupp. Modern teknik och kopplingar till näringslivets behov är självklara inslag i utbildningen.

Wijkmanska gymnasiet ingår i Teknikcollege Mälardalen. För dig innebär det att du, oavsett val av inriktning får ta del av det nära och välutvecklade samarbete vi har med företrädare för respektive bransch samt Mälardalens högskola. För att öka möjligheten till samarbete och fördjupning arbetar vi ofta koncentrerat med samma ämne under en dag.

Inriktningen Teknikvetenskap

Inom teknikvetenskap läser du teknik ur ett allmänvetenskapligt perspektiv och fördjupar dina kunskaper inom matematisk modellering, styrning och reglering. På inriktning teknikvetenskap kan du få lika bred behörighet som inom det naturvetenskapliga programmet. Du har möjlighet att läsa Biologi 2 och Fysik 3.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Teknikvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För gymnasiebehörighet till ett högskoleförberedande program krävs godkända betyg i svenska eller svenska som andraspråk, engelska, matematik och i minst nio andra ämnen från grundskolan.

  • För teknikprogrammen ska tre av de ytterligare nio ämnena vara biologi, fysik och kemi.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Teknikvetenskap

Som boende i samma kommun som Wijkmanska gymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen i Västerås. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Stadshuset, E268 721 87 Västerås
Telefon: 021-39 06 00
E-post: gymnasieantagningen@vasteras.se

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet på Wijkmanska gymnasiet är ett högskoleförberedande gymnasieprogram.

Reportage

Teknikinriktade utbildningar på Wijkmanska gymnasiet

Teknikinriktade utbildningar på Wijkmanska gymnasiet

Läs mer Wijkmanska gymnasiet

Wijkmanska gymnasiet i Västerås är ett teknikcollege. Här har alla utbildningar teknikinriktning. Möt Emelie, Joel, Kristoffer och Tobias som valt olika program. De har ett gemensamt teknikintresse, något som gjorde att de sökt sig till just Wijkmanska. Emelie har valt Teknikprogrammet, Joel går El- och Energiprogrammet, Kristoffer ska bli svetsare och går Industritekniska programmet medan Tobias går det riksrekryterande Tågteknikprogrammet.


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Teknikvetenskap.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Skicka din intresseanmälan

Få mer information från skolan

Errors
Valfritt
Valfritt

Wijkmanska gymnasiet

Wijkmanska gymnasiet Västerås

Wijkmanska gymnasiet - Teknikutbildning för dagens och framtidens industri

Välkommen till Wijkmanska gymnasiet! Här har du en gymnasieskola som sätter tekniken i centrum. Skolan erbjuder dig attraktiva och verklighetsnära program som kan leda direkt till jobb eller ge dig en god grund för fortsatta studier. Wijkmanska erbjuder dig roliga...


Läs mer om Wijkmanska gymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Wijkmanska gymnasiet

Karlsgatan 9A
722 14 Västerås

 Visa telefonnummer
www.vasteras.se