Gymnasieutbildning inom Produktionsteknik

Plugga produktionsteknik - på gymnasiet!

På inriktningen Produktionsteknik får du kunskaper om produktion, automation och företagande. Du får också lära dig hur produktionslinjer styrs och få kunskaper om produktion inom olika områden.
Visar 1-14 av 14 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar program i sökresultatet.
  • = Riksintag
Visar 1-14 av 14 träffar

Produktionsteknik

Mer om Produktionsteknik

Vill du arbeta med att lösa problem pratiskt? Tycker du om att kombinera teori och praktik? Då kan Teknikprogrammets inriktning Produktionsteknik vara nått för dig! 

Produktionsteknik är en inriktning på Teknikprogrammet. Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program vilket betyder att du direkt efter Teknikprogrammet kan söka till en högskola eller universitet, framför allt inom teknik- och naturvetenskap men även inom andra områden. Du har också möjlighet att börja jobba direkt efter gymnasiet inom teknik.

På inriktning Produktionsteknik får du lära dig och få färdigheter i produktion, företagande och automation. På Teknikprogrammet får du kunskaper och färdigheter om teknik och teknisk utveckling. Tekniken har en stor roll samhället och i samspelet mellan människan och naturen. 

Produktionsfilosofi

Produktionsfilosofi är till viss del att du samlar kunskaper om förbättringsarbete på olika nivåer inom en organisation, men även att du lär dig om projektledning, projektstyrning och teknisk dokumentation.

Produktionstekniker

Produktionsteknik kan vara svårt att förstå exakt vad det innebär. Enkelt förklarat så är en produktionstekniker är länken mellan konstruktion och produktion, och i dina arbetsuppgifter ingår bland annat att planera, strukturera och utveckla processer och produkter.

Efter Teknikprogrammet

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program och om du vill kan du plugga vidare direkt efter studenten. Här får du förslag på yrken som kan vara passande efter att ha läst Teknikprogrammet!

Jämför dina favoriter
Reportage
Elever om NTI Gymnasiet
NTI Gymnasiet Skövde

Läs om varför Natalie och Maja valde NTI Gymnasiet och deras bästa tips inför gymnasievalet!

Läs mer
Indra Lindström
Brinellgymnasiet

Träffa Indra som går andra året på frisörprogrammet på Brinellgymnasiet. Indra berättar om varför hon valde att söka till frisörprogrammet och varför hon trivs så bra där. 

Läs mer
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information