Teknikinriktade utbildningar på Wijkmanska gymnasiet

Wijkmanska gymnasiet

Teknikinriktade utbildningar på Wijkmanska gymnasiet

Wijkmanska gymnasiet i Västerås är ett teknikcollege. Här har alla utbildningar teknikinriktning. Möt Emelie, Joel, Kristoffer och Tobias som valt olika program. De har ett gemensamt teknikintresse, något som gjorde att de sökt sig till just Wijkmanska. Emelie har valt Teknikprogrammet, Joel går El- och Energiprogrammet, Kristoffer ska bli svetsare och går Industritekniskaprogrammet medan Tobias går det riksrekryterande Tågteknikprogrammet.

Emelie Åbrink

Emelie läser på Wijkmanska och vill bli arkitektJag vill bli arkitekt och då är det Teknikprogrammet som ger dig bäst grund. Jag valde mellan flera skolor men arkitekturprofilen fanns bara här på Wijkmanska och det gjorde att jag hade lätt att välja vilken skola jag ville gå på. Jag är jättenöjd med mitt val. Alla som går på skolan är intresserade av teknik. Det gör att det är lätt att hitta bra kompisar. Sedan har vi bra lärare, det gör studierna intressanta.

Vi lär oss inte bara genom att sitta i skolbänken och plugga utan vi får göra många andra roliga saker. Vi har bland annat varit på föreläsning på Mälardalens högskola och varit på Tekniska muséet. Det är viktigt att få lära sig saker på flera sätt, tycker jag. Det gör studierna roligare.

Tobias Sahlin

Tobias läser Tågteknikprogrammet på WijkmanskaJag valde Tågteknikprogrammet för att jag ville gå en bra utbildning. Tågteknikprogrammet förbereder dig självklart för att jobba med tåg men det finns många andra delar i utbildningen, allt från programmering till teknik. Det gör att du kan välja andra yrken också. Det tycker jag är bra.
Tågteknikprogrammet är en blandning av teori och praktik. Alla kurser är roliga även om jag tycker att de praktiska bitarna är allra roligast.

Jag skulle gärna jobba på en tågverkstad när jag är klar med min utbildning men jag kan tänka mig att jobba med el också. Jag har valt att gå högskolespåret så att jag får högskolebehörighet. Det är bra om jag bestämmer mig för att plugga vidare senare i livet.
Wijkmanska ligger centralt i Västerås, det gör att du har nära till allt. Det bästa här är att vi har väldigt bra lärare. Sedan har jag väldigt bra klasskompisar. Det gör att det alltid är en god stämning.

Kristoffer Jandelius

Kristoffer läser till Svetsare på WijkmanskaJag ska bli svetsare. På Industriprogrammet får jag en riktigt bra utbildning med många praktiska inslag. Alla elever kan också välja om de vill läsa de kurser som gör att du får högskolebehörighet. Jag har valt att göra det. Det är bra om jag vill plugga vidare till byggnadsingenjör senare. Jag funderar på att göra det när jag har jobbat några år.

Jag fick upp intresset för svetsning efter att jag fick följa med till min pappas jobb. Sedan gick jag på en prova-på-dag på Wijkmanska och blev ännu mer intresserad. Det finns gott om jobb om du väljer att bli svetsare och det är kul att du ofta får jobba i olika miljöer. Det gör att du får variation.
Alla lärare här är bra. Vi kan skratta och skämta tillsammans. Det gör att du får en bra relation med dem. Det roligaste är våra praktiska lektioner. Vi har väldigt bra arbetsmiljö på skolan och har fräscha lokaler. Sedan får du chans att möta branschen. Vi har jobbskuggning och i årskurs två och tre har du längre APL-perioder.

Läs mer om Wijkmanska gymnasiet

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Wijkmanska gymnasiet.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Skicka din intresseanmälan

Få mer information från skolan

Errors