Wijkmanska gymnasiet i Västerås

Wijkmanska gymnasiet - Teknikutbildning för dagens och framtidens industri

Välkommen till Wijkmanska gymnasiet! Här har du en gymnasieskola som sätter tekniken i centrum. Skolan erbjuder dig attraktiva och verklighetsnära program som kan leda direkt till jobb eller ge dig en god grund för fortsatta studier. Wijkmanska erbjuder dig roliga och utmanande utbildningar med koll på både nutid och framtid.

Teknikcollege

Wijkmanska gymnasiet är en del av Teknikcollege Mälardalen. Det innebär att skolans utbildningar är godkända av Industrikommitténs tio fastslagna kriterier. Du som elev på Wijkmanska gymnasiet kommer att märka av samarbetet genom att företag och högskola på olika sätt är delaktiga i din utbildning.

Företagen är involverade i utbildningarnas inriktning och utformning men även i den löpande verksamheten genom att de erbjuder praktikplatser och sommarjobb. På så vis kan Wijkmanska vara delaktiga i att skapa utbildningar som har en koppling till den regionala och lokala industristrukturen. Bombardier, Westinghouse och ABB är tre stora företag baserade i Västerås som Wijkmanska gymnasiet samarbetar med.

Påverka din undervisning

På Wijkmanska gymnasiet vill man att du som elev ska vara involverad och ha chansen att påverka din undervisning. Du får arbeta innovativt för att lösa tekniska problem och utveckla produkter. På skolan möts du av en studiemiljö som är tekniskt inriktad och där du dagligen möts av modern teknik.

Bli förberedd inför framtiden

Wijkmanska gymnasiet öppnar upp inför en spännande framtid och många möjligheter! Yrkesprogrammen öppnar för möjligheten till arbete direkt efter examen och du blir dessutom väl förberedd för fortsatta studier vid högskola eller universitet efter studier vid Teknikprogrammet. Du kan även delta i utbyten med andra länder såsom Spanien och Frankrike, eller delta i det EU-finansierade projektet ICAROS där elever från olika länder får designa och producera drönare.

Wijkmanska gymnasiet ger dig:

• En utbildning med förankring i verkligheten med stora möjligheter inför framtiden
  • Kunskap genom problemlösning
  • Praktik och projektarbeten på olika företag
  • Arbeta tekniskt både praktiskt och teoretiskt
  • En bra start inför en framtida karrär
  • Internationella utbyten
  • Fina lokaler med fräsch utrustning

Ladda ner skolans broschyr

Är du intresserad och vill veta mer om Wijkmanska gymnasiet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Öppet hus på Wijkmanska gymnasiet

Välkommen på öppet hus på Wijkmanska gymnasiet. Kom och träffa skolans lärare, ställ frågor till nuvarande elever och spana in lokalerna.

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2017-11-27    Tid:   18:00 - 20:00
Datum:   2018-01-24    Tid:   18:00 - 20:00

Utbildningar - Wijkmanska gymnasiet

Wijkmanska gymnasiet på Facebook

Reportage

Teknikinriktade utbildningar på Wijkmanska gymnasiet

Läs mer Wijkmanska gymnasiet

Wijkmanska gymnasiet i Västerås är ett teknikcollege. Här har alla utbildningar teknikinriktning. Möt Emelie, Joel, Kristoffer och Tobias som valt olika program. De har ett gemensamt teknikintresse, något som gjorde att de sökt sig till just Wijkmanska. Emelie har valt Teknikprogrammet, Joel går El- och Energiprogrammet, Kristoffer ska bli svetsare och går Industritekniska programmet medan Tobias går det riksrekryterande Tågteknikprogrammet.

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Wijkmanska gymnasiet.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Skicka din intresseanmälan

Få mer information från skolan

Errors

www.vasteras.se

Kontakta Wijkmanska gymnasiet

dennis   |   2017-03-06
jag tycker min utbildning är mycket bra. Den har förvandlats till det bättre!
Alice   |   2017-02-17
Jag tycker Wijkmanska är väldigt bra! Bra utbildning och duktiga lärare som lär ut väldigt bra. Rekommenderar starkt!

Forum om Wijkmanska gymnasiet

Här kan du ställa frågor om Wijkmanska gymnasiet och deras program.

Bli den första att ställa en fråga!

» Ställ ny fråga