Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Widénska gymnasiet
Programinformation
Västerås
Antal elever: cirka 240 (.)
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 252,5
    (medelvärde: 280,3) * statistik från 2022
(Läs mer) Öppet hus
2023-04-19
Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Om utbildningen

Samhällsvetenskap och idrott i kombination

På Widénska läser du samhällsvetenskapsprogrammet samtidigt som du satsar på din idrott. Välj mellan inriktning Beteendevetenskap eller inriktning Samhällsvetenskap.

På Widénska gymnasiet läser du Samhällsvetenskapsprogrammet och går samtidigt i en idrottsklass. Du utvecklar dina kunskaper om samhällsförhållanden i Sverige och övriga världen samt får kunskaper om kommunikation, demokrati, etik, miljö och människan som individ. Dessutom ges du möjligheten att kombinera dina studier med din idrottssatsning. Vi har välutbildade lärare där de flesta har en idrottsbakgrund som ger förståelse för din vilja att satsa på både din idrott och din utbildning.

Samhällsvetenskapsprogrammet kopplas ihop med din idrottssatsning med möjligheter till fördjupning inom ledarskap genom föreningssamarbeten. Du får också god övning i ledarskap på andra sätt genom projektledning och förebildsskapande.

Inriktning Samhällsvetenskap

Väljer du samhällsvetenskaplig inriktning får du en bra introduktion i många ämnen som kommer igen på högskolan.

Widénska gymnasiet – Nationellt idrottsgymnasium

Widénska gymnasiet är till för dig som vill kombinera din idrott med studier på bästa sätt, oavsett om du elitsatsar eller idrottar på breddnivå. För dig som elitsatsar har vi certifieringen NIU inom ett stort antal idrotter. NIU står för Nationellt godkänd idrottsutbildning och innebär att vi är ett nationellt idrottsgymnasium. Det ger dig stora möjligheter att få ännu mer idrott på schemat samt att utvecklas maximalt inom din specialidrott. Widénska erbjuder följande NIU-utbildningar:

  • Bandy
  • Fotboll
  • Friidrott
  • Truppgymnastik
  • Handboll
  • Ishockey
  • Innebandy
Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Västerås. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Stadshuset, E268 721 87 Västerås
Telefon: 021-39 06 00
Mejladress: gymnasieantagningen@vasteras.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Widénska gymnasiet

Idrott och studier i kombination på Widénska gymnasiet

Widénska gymnasiet i Västerås är en gymnasieskola för dig som vill kombinera ditt idrottande med dina gymnasiestudier. Här kan du lägga extra mycket fokus på idrotten, samtidigt som du får en bra gymnasieutbildning som ger dig behörighet till högskola och...


Läs mer om Widénska gymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Widénska gymnasiet

Vasagatan 56
722 20 Västerås

 Visa telefonnummer
skola.vasteras.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap från Widénska gymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Widénska gymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information