Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle

Widénska gymnasiet, i Västerås
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
31 januari, 2024 17:30
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 160 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 305,0
(medelvärde: 322,6)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
31 januari, 2024 17:30
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 160 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 305,0
(medelvärde: 322,6)
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle

Läs Naturvetenskapsprogrammet på ett idrottsgymnasium

Naturvetenskapsprogrammet på Widénska ger dig en bred naturvetenskaplig utbildning, som kopplas till din idrott. Du kan till exempel fördjupa dig inom idrottsfysiologi.

Naturvetenskapsprogrammet ger dig en mycket god grund att stå på inför framtiden. På Widénska lär du dig arbeta på ett sätt som förbereder dig väl för vidare studier och som ger dig förståelse för den naturvetenskapliga världsbilden. Du får stöd av välutbildade, behöriga lärare där de flesta har idrottsbakgrund. Det gör att de har förståelse för din vilja att satsa på både din idrott och din utbildning.

Naturvetenskapsprogrammet kopplas ihop med din idrottssatsning med möjligheter till fördjupning inom till exempel idrottsfysiologi. Vårt eget välutrustade testcenter och testlabb används som en självklar del i de naturvetenskapliga ämnena.

Widénska gymnasiet är till för dig som vill kombinera din idrott med studier på bästa sätt, oavsett om du vill elitsatsa eller idrottar på breddnivå. För dig som elitsatsar har vi certifieringen NIU inom ett stort antal idrotter. NIU står för Nationellt godkänd IdrottsUtbildning och innebär att vi är ett nationellt idrottsgymnasium. Det ger dig stora möjligheter att få ännu mer idrott på schemat samt att utvecklas maximalt inom din specialidrott.

Nationellt idrottsgymnasium

Widénska gymnasiet har flera nationellt godkända idrottsutbildningar (NIU), vilket gör att du får större möjligheter att läsa mer idrott under din studietid samt att du kan utvecklas maximalt inom din idrott. På Widénska gymnasiet finns NIU-utbildningar inom:

  • Bandy
  • Fotboll
  • Friidrott
  • Truppgymnastik
  • Handboll
  • Ishockey
  • Innebandy
Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Västerås

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Västerås. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Stadshuset, E268 721 87 Västerås
Telefon: 021-39 06 00
Mejladress: gymnasieantagningen@vasteras.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Widénska gymnasiet
Vasagatan 56
722 20 Västerås

Idrott och studier i kombination på Widénska gymnasiet

Widénska gymnasiet i Västerås är en gymnasieskola för dig som vill kombinera ditt idrottande med dina gymnasiestudier. Här kan du lägga extra mycket fokus på idrotten, samtidigt som du får en bra gymnasieutbildning som ger dig behörighet till högskola och...

Läs mer om Widénska gymnasiet och visa alla program.

Sponsrad