Visa gymnasium.se som: Mobil

Hotell- och turismprogrammet, Turism & resor

Tranellska gymnasiet
Programinformation
Västerås
Antal elever: 6 (år 1)
Hotell- och turismprogrammet
  • Antagningspoäng: 209,5
    (Lägsta: 135) * statistik från 2017

Utbildningsinfo

Hotell och turism på Tranellska gymnasiet i Västerås

Hotell- och turismprogrammet på Tranellska gymnasiet

Lockas du av resor, språk och möten med människor? Hotell- och turismprogrammet passar dig som vill möta nya människor och kulturer och ha en vardag där ingen dag är den andra lik. Vi ger dig rätt kunskap och kompetens och du som vill får högskolebehörighet.

Om du är intresserad av människor, utåtriktad, positiv och har lätt för att samarbeta kan hotell- och turismprogrammet passa dig. Här får du kunskaper inom marknadsföring, service, bemötande och projektledning.

Tranellska samarbetar med de bästa företagen inom branschen och du kommer att tillbringa delar av utbildningen på till exempel hotell eller konferensanläggningar. Det gör att du får både praktisk erfarenhet och branschkontakter. Det gör också att de flesta av våra elever har jobb på studentdagen.

Jobba direkt efter studenten eller studera vidare på högskolan

För att du ska få rätt kunskaper ser vi till att du läser alla kurser du behöver. Vi erbjuder dig till exempel att delta i en internationell reseledarutbildning i Österrike som är gångbar över hela världen. Inom hotell- och turismbranschen är det viktigt att du har språkkunskaper. Därför läser du bland annat Svenska 2 och Engelska 6 och får möjlighet att läsa flera andra språk. Du får även möjlighet att göra delar av ditt arbetsplatsförlagda lärande (APL) utomlands. Här samarbetar vi med hotell i Spanien, Grekland, Portugal och Frankrike. Du har också möjlighet att få högskolebehörighet, vilket ger dig alla vägar öppna inför framtiden.

Hos oss lär du dig leda och driva projekt, lita på dina kunskaper och din förmåga, vara kreativ, lösa problem och ta ansvar. Du lär dig organisera mässor och konferenser och får prova att driva ett UF-företag, det gör att du får erfarenhet av marknadsföring och företagsekonomi, något som du har nytta av i framtiden. Det är en utbildning som kan förverkliga både dina och andras idéer.

Inriktning Turism och resor

På denna inriktning lär du dig hur du jobbar med turistinformation, samt organisation och planering av resor och aktiviteter. Den här inriktningen ska du välja om du siktar på att jobba med turism, som till exempel reseledare eller guide. Du erbjuds en internationell reseledarutbildning genom STS som ger dig ett certifikat.

Är du intresserad och vill veta mer om Hotell- och turismprogrammet, Turism & resor, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Läs mer om Hotell- och turismprogrammet på Tranellska gymnasiet i Västerås!

Behörighet

För behörighet till Hotell- och turismprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Hotell- och turismprogrammet, Turism & resor

Som boende i samma kommun som Tranellska gymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen i Västerås. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Stadshuset, E268 721 87 Västerås
Telefon: 021-39 06 00
E-post: gymnasieantagningen@vasteras.se

Gymnasieexamen

Inriktningen turism och resor på Hotell- och turismprogrammet är en yrkesförberedande gymnasieutbildning.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hotell- och turismprogrammet, Turism & resor så kommer skolan att kontakta dig.

Tranellska gymnasiet

Tranellska-gymnasiet-västerås

Gör dig redo för jobb i framtidsbranscher på Tranellska gymnasiet

Vad drömmer du om? Vill du jobba med turism och upptäcka världen? Brinner du för matlagning, eller vill du kanske bli stans bästa konditor? Är du en entreprenör som vill starta eget företag? På Tranellska lär du dig både teori...


Läs mer om Tranellska gymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Tranellska gymnasiet

Stensborgsgatan 1
721 32 Västerås

 Visa telefonnummer
www1.vasteras.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Hotell- och turismprogrammet, Turism & resor, fyll i följande uppgifter: