Barn- och fritidsprogrammet

Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete

Rudbeckianska gymnasiet, i Västerås
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
22 april, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 80 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 105,0
(medelvärde: 193,0)
Ladda ner poängplan
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
22 april, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 80 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 105,0
(medelvärde: 193,0)
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

Barn- och fritidsprogrammet, Socialt arbete

Barn- och fritidsprogrammet

Är du intresserad av barn och ungdomars utveckling? Vill du arbeta med människor som behöver stöd? Vill du vara med och skapa mening för alla, oavsett ålder, kön, ursprung och behov?

Då är barn- och fritidsprogrammet något för dig

Programmet handlar om människor och ledarskap och du får studera pedagogik, psykologi och sociologi. Du lär dig förstå hur grupper fungerar, hur vi människor kommunicerar och du får öva dig i att bli en bra ledare för olika typer av grupper.

Om du vill kan du söka arbete direkt efter gymnasiet eftersom du får en yrkesexamen. Du får också kurser som ger dig grundläggande högskolebehörighet. På programmet får du både studera och praktisera. Under utbildningen är du på APL, arbetsplatsförlagt lärande under 19 veckor och lär dig mer om yrket. Där får du praktisk erfarenhet och chans att skapa egna kontakter med arbetslivet.

Inriktning pedagogiskt och socialt arbete

Vår inriktning ger dig en bra start för att jobba inom barnomsorg, skola och LSS (lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade). Här får du kunskaper om människors behov och rättigheter. Du lär dig om hur vi människor och samhället fungerar, både tillsammans och var för sig. Efter utbildningen är du redo att möta och stödja barn och ungdomar i deras utveckling. Du blir också redo för att arbeta med människor med funktionsvariationer. Inriktningen kan också ge dig högskolebehörighet för utbildningar som till exempel förskollärare, lärare, socionom, polis och beteendevetare. Vår utbildning är certifierad av Vård- och omsorgscollege.

Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Västerås

Varför välja Rudbeckianska gymnasiet?

”Jag ville gå Teknikprogrammet då jag är intresserad av ämnena och programmet ger mig många valmöjligheter efter gymnasiet. Rudbeckianska gymnasiet var ett självklart val eftersom det är en stor skola, har bra rykte och många traditioner och aktiviteter. Jag gillar att Teknikprogrammet har flera inriktningar som vi verkligen får prova på innan vi gör vårt val. Det bästa med Rudbeckianska är känslan av gemenskap. Lärare och elever bidrar till att stämningen här på skolan har överträffat mina förväntningar.”

Maitane Sagarduy Wen, Teknikprogrammet

”På Rudbeckianska finns många aktiviteter och kurser att välja på. Det gör att jag har många valmöjligheter inför framtiden. Studierna går lagom fort och många ämnen är intressanta. Här finns en bra gemenskap och man utvecklas socialt. Skolan ger en bred och stadig grund inför framtiden.”

Eliaz Wiklander, Samhällsvetenskapsprogrammet

”Jag valde Rudbeckianska för att jag fick höra bra saker om skolan från kompisar. När jag såg de julpyntade skåpen under öppet hus visade det tydligt att det är mer än bara studier här. På Humanistiska programmet är det en speciell gemenskap där alla känner alla. Skolan har levt upp till mina förväntningar – jag får kunskap för livet, nya vänner och många roliga minnen här.”

Tilde Kinander, Humanistiska programmet

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Västerås. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Stadshuset, E268 721 87 Västerås
Telefon: 021-39 06 00
Mejladress: gymnasieantagningen@vasteras.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Rudbeckianska gymnasiet
Skolgatan 5
72187 Västerås

Rudbeckianska

Kunskap - Empati - Självkänsla  Sveriges första gymnasium Hos oss lever nya och gamla traditionersida vid sida med moderna undervisningsmetoder. Här blandas glädje och gemenskap med studier som gör dig väl förberedd för framtiden. På Rudbeckianska gymnasiet kan du välja...

Läs mer om Rudbeckianska gymnasiet och visa alla program.

Sponsrad