Visa gymnasium.se som: Mobil

Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt arbete

Rudbeckianska gymnasiet
Programinformation
Västerås
Antal elever: 48 (år 1)
Barn- och fritidsprogrammet

Film

Läs mer om Barn- och fritidsprogrammet på Västerås kommunala gymnasieskolor!

Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt arbete

Om utbildningen

Inriktning Pedagogiskt arbete på Rudbeckianska gymnasiet

Barn- och fritidsprogrammet passar dig som vill veta mer om hur människor fungerar. Det kan handla om människors utveckling, lärande eller hälsa. Du är intresserad av ledarskap, vill vara en bra förebild och tycker om att hjälpa andra och samarbeta.

Vill du göra skillnad? 

Vill du vara en del av barn och ungdomars utveckling? Vill du arbeta med människor i behov av stöd? Vill du vara med och skapa en meningsfull tillvaro för alla, oavsett ålder, kön, ursprung och behov? Då är Barn- och fritidsprogrammet något för dig!

Programmet handlar om människokunskap, ledarskap och kommunikation. Du får kunskap inom psykologi, sociologi och pedagogik. Du får förståelse för hur grupper fungerar, hur vi människor kommunicerar med varandra och du får öva dig på att bli en bra ledare för olika grupper av människor.

Barn- och fritidsprogrammet är en utbildning som ger dig möjlighet att söka arbete direkt efter gymnasiet då du får en yrkesexamen Självklart kan du inom programmets ram få en grundläggande behörighet till högskolestudier och meritpoäng. En stor fördel med programmet är att du under 17 veckor får använda det du läst om i skolan och utveckla ditt lärande på olika arbetsplatser, Arbetsplatsförlagt lärande, (APL). Detta ger en bra koppling mellan teori och praktik och du ges möjlighet att knyta kontakter med arbetslivet.

Under höstterminen i årskurs 1 får du bekanta dig med olika verksamheter som är utmärkande för pedagogiskt och socialt arbete för att sedan göra ditt val av inriktning. När du läser Barn och fritidsprogrammet på Rudbeckianska gymnasiet kan du även få möjlighet att åka utomlands i åk 3. Vi har sedan flera år tillbaka ett uppskattat samarbete med ett barnhem i Litauen. Vi har också ett nystartat projekt med organisationen Point Europe i Cornwall, England.

Inriktning Pedagogiskt arbete

Den här inriktningen ger dig yrkesexamen som barnskötare och elevassistent. Här får du lära dig att möta och stödja barn och ungdomar i deras utveckling. Du får även kunskaper om människors utveckling, lärande, behov och rättigheter. När du läser inriktningen Pedagogiskt arbete gör du din APL på exempelvis förskola, fritidshem, förskoleklass, grundskola eller särskola. Inriktningen kan också ge
dig högskolebehörighet för utbildningar, exempelvis till förskollärare, grundskollärare eller gymnasielärare.

Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt arbete, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt arbete

Som boende i samma kommun som Rudbeckianska gymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen i Västerås. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Stadshuset, E268 721 87 Västerås
Telefon: 021-39 06 00
E-post: gymnasieantagningen@vasteras.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt arbete så kommer skolan att kontakta dig.

Rudbeckianska gymnasiet

Rudbeckianska gymnasiet

Rudbeckianska gymnasiet – Med lärandet i centrum

Rudbeckianska gymnasiet ligger centralt i Västerås intill domkyrkan. Skolan är Sveriges äldsta gymnasium och här lever nya och gamla traditioner sida vid sida med moderna undervisningsmetoder. Som elev kan du välja mellan flera program och inriktningar och du ges möjlighet...


Läs mer om Rudbeckianska gymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Rudbeckianska gymnasiet

Skolgatan 5
72187 Västerås

 Visa telefonnummer
skola.vasteras.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt arbete från Rudbeckianska gymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.