VVS- och fastighetsprogrammet

VVS- och fastighetsprogrammet, VVS

Hahrska gymnasiet, i Västerås
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 40 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 167,5
(medelvärde: 203,1)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 40 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 167,5
(medelvärde: 203,1)
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

VVS- och fastighetsprogrammet, VVS

VVS och Fastighet - en framtidsbransch

På VVS- och fastighetsprogrammet utbildar du dig till VVS-montör (rörmokare) eller Fastighetstekniker. Det är populära yrken där du får hitta nya lösningar hela tiden.

VVS- och fastighetsprogrammet ger dig många valmöjligheter inför framtiden. Här kan du bli Fastighetstekniker eller VVS-montör. Programmet passar dig som är flexibel och gillar att lösa problem och vill ha ett varierat jobb där du får jobba praktiskt. På VVS- och fastighetsprogrammet ingår alltid minst 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL) under årskurs två och tre.

Inriktning VVS

Som färdig VVS-montör kanske du väljer att jobba på ett bygge och vara en av alla som lägger grunden vid nyproduktioner. Du kan också jobba med service, ett självständigt jobb, där du jobbar på egen hand och möter många olika kunder på olika platser. En VVS-montör jobbar till exempel med att montera de rör och system som krävs för att vi ska få ett trivsamt inomhusklimat. Att montera tvättställ, radiatorer, installera pannor, värmepumpar och varmvattenberedare är andra exempel på vanliga arbetsuppgifter.

Du kommer att lära dig utföra uppgifter både enskilt och tillsammans med andra och få arbeta med både nya och beprövade material och arbetsmetoder. En stor del av utbildningen ägnas åt färdighetsträning och åt att ge dig gedigna VVS-kunskaper. Men du får också lära dig att kritiskt granska och utvärdera ditt arbete. Att arbeta som VVS-montör innebär att ha många kontakter med kunder, entreprenörer och beställare. Därför är kommunikation, samverkan, servicetänkande, kreativitet och kvalitetsmedvetenhet också viktiga delar av din utbildning.

Är du intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, VVS, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Västerås

Behörighet

För behörighet till VVS- och fastighetsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

VVS- och fastighetsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till VVS- och fastighetsprogrammet, VVS

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Västerås. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Stadshuset, E268 721 87 Västerås
Telefon: 021-39 06 00
Mejladress: gymnasieantagningen@vasteras.se

Certifiering

VVS-college

VVS-college

VVS-college (tidigare Förstklassig skola) är en certifiering utfärdad av VVS-branschens yrkesnämnd. Certifieringen betyder att skolan har ett stärkt samarbete med företag i branschen.

Läs mer om VVS-college här!

Certifiering

VVS-college

VVS-college

VVS-college (tidigare Förstklassig skola) är en certifiering utfärdad av VVS-branschens yrkesnämnd. Certifieringen betyder att skolan har ett stärkt samarbete med företag i branschen.

Läs mer om VVS-college här!

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, VVS så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Hahrska gymnasiet
Glödgargränd 4
721 87 Västerås

Välkommen till Hahrska gymnasiet i Västerås!

Hahrska gymnasiet hittar du i ljusa och välutrustade lokaler i Kopparlunden mitt i Västerås. Skolan erbjuder aktuella och branschnära utbildningar inom bygg, el, industri och VVS. Hahrska gymnasiet i Västerås utbildar framtidens hantverkare och har, som enda skola i Västerås, en...

Läs mer om Hahrska gymnasiet och visa alla program.

Sponsrad