Visa gymnasium.se som: Mobil

VVS- och fastighetsprogrammet, VVS

Hahrska gymnasiet
Programinformation
Ort: Västerås
Antal elever: 15 (år 1)
Utbildningstyp: VVS- och fastighetsprogrammet
Antagningspoäng:
(statistik från 2017)
Medelvärde: 177,8
Lägsta: 112,5

Utbildningsinfo

VVS och fastighet på Hahrska

VVS och Fastighet - en framtidsbransch

På VVS- och fastighetsprogrammet utbildar du dig till VVS-montör (rörmokare) eller fastighetstekniker. Det är populära yrken där du får hitta nya lösningar hela tiden.

VVS- och fastighetsprogrammet ger dig många valmöjligheter inför framtiden. Här kan du bli VVS-montör, fastighetsvärd, fastighetsskötare, fastighetstekniker eller servicetekniker. Programmet passar dig som är flexibel och gillar att lösa problem och vill ha ett varierat jobb där du får jobba praktiskt.

Som elev på VVS- och fastighetsprogrammet ingår alltid minst 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL) under årskurs två och tre.

Inriktning VVS-montör

Som färdig VVS-montör kanske du väljer att jobba på ett bygge och vara en av alla som lägger grunden vid nyproduktioner. Du kan också jobba med service, ett självständigt jobb, där du jobbar på egen hand och möter många olika kunder på olika platser. En VVS-montör jobbar till exempel med att montera de rör och system som krävs för att vi ska få ett trivsamt inomhusklimat. Att montera tvättställ,
radiatorer, installera pannor, värmepumpar och varmvattenberedare är andra exempel på vanliga arbetsuppgifter.

Du kommer att lära dig utföra uppgifter såväl enskilt som tillsammans med andra och få arbeta med både nya och beprövade material och arbetsmetoder. En stor del av utbildningen ägnas åt färdighetsträning och åt att ge dig gedigna VVS-kunskaper. Men du får också lära dig att kritiskt granska och utvärdera ditt arbete. Att arbeta som VVS-montör innebär att ha många kontakter med
såväl kunder, entreprenörer och beställare. Därför är kommunikation, samverkan, servicetänkande, kreativitet och kvalitetsmedvetenhet också viktiga delar av din utbildning.

Är du intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, VVS, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För att ha gymnasiebehörighet till ett yrkesprogram krävs godkända betyg i svenska eller svenska som andraspråk, engelska och matematik och i minst fem andra ämnen från grundskolan.

Ansökan

Ansök till VVS- och fastighetsprogrammet, VVS

Som boende i samma kommun som Hahrska gymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen i Västerås. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Stadshuset, E268 721 87 Västerås
Telefon: 021-39 06 00
E-post: gymnasieantagningen@vasteras.se

Gymnasieexamen

VVS- och fastighetsprogrammet är ett yrkesförberedande gymnasieprogram. 

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, VVS så kommer skolan att kontakta dig.

Hahrska gymnasiet

hahrska-gymnasiet

Hahrska gymnasiet hittar du i helt nya, specialutformade lokaler i Kopparlunden mitt i Västerås. Skolan erbjuder aktuella och branschnära utbildningar inom bygg- och VVS. Branschrekommenderade utbildningar på Hahrska gymnasiet! Hahrska gymnasiet i Västerås utbildar framtidens hantverkare och har, som enda skola...


Läs mer om Hahrska gymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Hahrska gymnasiet

Vedbovägen 1
721 87 Västerås

 Visa telefonnummer
www.vasteras.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Recensioner
Det finns inga recensioner än.
Ta kontakt med skolan

För att beställa information om VVS- och fastighetsprogrammet, VVS, fyll i följande uppgifter: