
Om utbildningen
Kompetens som företagen efterfrågar - plugga industritekniska programmet, svetsteknik
Vill du arbeta praktiskt med varierande uppgifter och lära dig hur saker tillverkas, från idé till färdig produkt? Vill du jobba med avancerad datorutrustning eller bli en duktig svetsare? Då är det här programmet för dig.
Väljer du industritekniska programmet får du den kompetens som företagen efterfrågar. Vårt samarbete med lokala, regionala och internationella företag ger dig värdefulla kontakter inför framtiden och chansen att visa vad du går för, genom arbetsplatsförlagda delar av utbildningen.
Du får lära dig att svetsa, fräsa, svarva, konstruera, reparera samt tillverka produkter. Du tränas för självständigt arbete men också för samarbete. Programmet leder till tekniskt avancerade yrken som till exempel CNC-operatör och svetsare. Vi erbjuder inriktningarna Produkt- och maskinteknik samt Plåt- och svetsteknik. Industritekniska programmet är ett yrkesprogram. Om du vill finns även möjlighet till fortsatta studier på yrkeshögskolan. Du har också alltid möjlighet till högskolebehörighet.
Programmet erbjuder också programinriktat val för dig som saknar betyg i matematik eller engelska. Prata med din studie- och yrkesvägledare för att få mer information om hur du söker det.
Svetsare - ett kreativt yrke som behövs i många olika branscher
I inriktningen plåt- och svetsteknik utbildar du dig till svetsare. Det är ett självständigt arbete som ofta fordrar kreativitet för att lösa uppgifter på bästa sätt. Samtidigt behöver du samarbeta med dina kollegor för att planera arbetet.
Här lär du dig allt om olika svetstekniker, plåtbearbetning och andra viktiga aspekter av ditt yrke.Hos oss kan du utvecklas till en duktig svetsare tack vare den träning du får, såväl på skolan som på den arbetsplatsförlagda delen av utbildningen.
Som svetsare jobbar du i spännande branscher med avancerad teknik. Svetsning behövs inom många olika branscher och för många typer av produkter, till exempel pacemakers, raketmotorer, motorcyklar, bränsletankar, järnvägsräls, stålkonstruktioner i byggnader, kärnkraftverk, maskiner, truckar, stålmaster, tryckkärl, sågverksutrustning och elmotorer.
Behörighet
Gymnasieexamen
Ansökan
Ansök till Industritekniska programmet, Svetsteknik
Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Västerås. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.Kontaktuppgifter
Postadress: Stadshuset, E268 721 87 Västerås
Telefon: 021-39 06 00
Mejladress: gymnasieantagningen@vasteras.se
Kontakta skolan
Hahrska gymnasiet

Välkommen till Hahrska gymnasiet i Västerås!
Hahrska gymnasiet hittar du i ljusa och välutrustade lokaler i Kopparlunden mitt i Västerås. Skolan erbjuder aktuella och branschnära utbildningar inom bygg och VVS. Hahrska gymnasiet i Västerås utbildar framtidens hantverkare och har, som enda skola i Västerås, en branschrekommendation från...
Kontaktuppgifter
Hahrska gymnasiet
Det finns inga recensioner än.
För att få mer information om Industritekniska programmet, Svetsteknik från Hahrska gymnasiet, fyll i dina uppgifter:
Hitta en gymnasieskola du är intresserad av
Gör en intresseanmälan
Skolan kontaktar dig med mer information