Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Hahrska gymnasiet
Programinformation
Västerås
Antal elever: cirka 170 (.)
Bygg- och anläggningsprogrammet
  • Antagningspoäng: 82,5
    (medelvärde: 164,5) * statistik från 2022
(Läs mer) Öppet hus
2023-04-12

Film

 Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Om utbildningen

Bygg och anläggning- Bygg din framtid hos oss

Bygg- och anläggningsprogrammet på Hahrska är ett branschrekommenderat yrkesprogram som leder till ett stort antal arbeten, till exempel snickare, målare, murare, golvläggare, anläggare och maskinförare.

På Bygg- och anläggningsprogrammet kan du bli till exempel snickare, målare, murare, golvläggare, anläggare och maskinförare, beroende på vilken inriktning du väljer. Inriktning söker du till år två utifrån betygen i år ett.

Under det första året får du grundläggande kunskaper om byggprocessen, såväl planering som genomförande. Du studerar ritningsläsning och verktygshantering samt säkerhet och arbetsmiljölagstiftning.

Det första året läser du på Hahrska gymnasiet. Resterande år läser du på Hahrska eller Edströmska gymnasiet beroende på inriktning. I samtliga inriktningar ingår minst 15 veckors Arbetsplatsförlagt lärande (APL). Du kan välja att läsa högskolespåret, som ger dig grundläggande behörighet för högskolestudier.

Inriktning Måleri

Måleriinriktningen ger dig en bred grund att stå på som målare. Hos oss får du prova på många olika områden inom en målares vardag. Som färdig målare kan du specialisera dig inom till exempel dekormålning, ådring, marmorering, sprutlackering, försäljning eller inredning.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Västerås. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Stadshuset, E268 721 87 Västerås
Telefon: 021-39 06 00
Mejladress: gymnasieantagningen@vasteras.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri så kommer skolan att kontakta dig.

Hahrska gymnasiet

Välkommen till Hahrska gymnasiet i Västerås!

Hahrska gymnasiet hittar du i ljusa och välutrustade lokaler i Kopparlunden mitt i Västerås. Skolan erbjuder aktuella och branschnära utbildningar inom bygg och VVS. Hahrska gymnasiet i Västerås utbildar framtidens hantverkare och har, som enda skola i Västerås, en branschrekommendation från...


Läs mer om Hahrska gymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Hahrska gymnasiet

Glödgargränd 4
721 87 Västerås

 Visa telefonnummer
www.vasteras.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri från Hahrska gymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Hahrska gymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information