Visa gymnasium.se som: Mobil

Ekonomisk spetsutbildning, Internationellt företagande

Carlforsskas Ekonomi- och Handelsskola
Programinformation
Västerås
Ekonomiprogrammet
(Läs mer) Öppet hus
2022-01-26
Ekonomisk spetsutbildning

Om utbildningen

Internationellt företagande – riksrekryterande spetsutbildning

Carlforsskas Ekonomi- och Handelsskola är regionens största Ekonomi- & Handelsskola. Vi har specialiserat oss inom detta utbildningsområde och har med stolthet och tradition levererat bra utbildning sedan 1953. Vi finns i egna, moderna lokaler i Mälardalens högskola, nära våra samarbetspartners och stadens puls.

Ekonomisk spetsutbildning mot internationellt företagande

Den ekonomiska spetsutbildningen mot Internationellt företagande riktar sig till den drivne studenten som ser en karriär inom internationella företag. Utbildningen, som är en av Sveriges tre ekonomiska spetsutbildningar, är riksrekryterande och har ett akademiskt fokus. Syftet är att ge dig de bästa förutsättningar för att ta dig an din drömutbildning på högskole- eller universitetsnivå. Redan under din studietid på spetsutbildningen kommer du att delta i ett nära samarbete med Mälardalens högskola (MDH) som är framstående inom International business och Internationell marknadsföring. Du möter föreläsare från MDH under hela utbildningen och i årskurs 3 kommer du att ges möjligheten att läsa en högskolekurs, Marknadsföring 7,5 högskolepoäng, tillsammans med högskolestudenter på MDH. Detta ger dig ett försprång i dina studier efter gymnasiet.

Fokusområden

Utbildningen kommer att fokusera på fyra olika delområden:

  • Internationell marknadsföring
  • Internationella affärskulturer
  • Internationell handel
  • Ledarskap och organisation i internationella företag

Cambridge English Examina

För att verka i en internationell miljö är det viktigt att i tal och skrift kunna kommunicera på akademisk och affärsmässig nivå. Därför kommer utbildningen att utöver fördjupade ekonomikunskaper utveckla dina kunskaper i engelska. I kursen Engelska 7 kommer eleverna på spetsutbildningen att genomföra ett Cambridge English Examina.

Fältstudieresa

Under årskurs 2 genomför vi en fältstudieresa i Europa. Du kommer då att studera internationellt företagande i andra affärskulturer och få möjlighet att jämföra med den svenska affärskulturen.

Antagningsprocess

Ansökningsförfarandet till spetsutbildningen skiljer sig från ansökningarna till övriga nationella program. Som ett komplement till betygen från grundskolan använder vi två andra delar där den ena är obligatorisk och den andra är frivillig. Du som söker spetsutbildningen kommer att få ett brev hemskickat med information om antagningsprocessen och datum för de olika delarna.

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomisk spetsutbildning, Internationellt företagande, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomisk spetsutbildning, Internationellt företagande

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Västerås. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Stadshuset, E268 721 87 Västerås
Telefon: 021-39 06 00
Mejladress: gymnasieantagningen@vasteras.se

CEH på Facebook

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomisk spetsutbildning, Internationellt företagande så kommer skolan att kontakta dig.

Carlforsskas Ekonomi- och Handelsskola

Mälardalens största ekonomi- och handelsskola

Vi är Mälardalens största ekonomi- och handelsskola.  Vi har specialiserat oss inom detta utbildningsområde och har med stolthet och tradition levererat bra utbildning sedan 1953. Skolan erbjuder regionens bredaste och djupaste utbud av utbildningar inom ekonomi och handel. Här läser...


Läs mer om Carlforsskas Ekonomi- och Handelsskola och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Carlforsskas Ekonomi- och Handelsskola

Vasagatan 44
72187 Västerås

 Visa telefonnummer
skola.vasteras.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Ekonomisk spetsutbildning, Internationellt företagande från Carlforsskas Ekonomi- och Handelsskola, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Carlforsskas Ekonomi- och Handelsskola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information