Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Carlforsska gymnasiet
Programinformation
Västerås
Antal elever: cirka 90 (.)
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 200,0
    (medelvärde: 250,1) * statistik från 2019/20

Film

Film om samhällsprogrammet på Carlforsska gymnasiet, Rudbecikanska gymnasiet och Widénska gymnasiet, Västerås stad.

Samhällsvetenskapsprogrammet

Om utbildningen

Samhällsvetenskap på Carlforsska gymnasiet

Här får du stor verklighetsförankring, möjlighet till internationell erfarenhet och träning inför framtiden. Vi varierar utvecklingen för att du ska utmanas, utvecklas och lära dig nya saker.

Det unika med Samhällsvetenskapsprogrammet på Carlforsska är att du får en stor verklighetsförankring och träning inför framtiden. Hos oss får du läsa ett teoretiskt program men får samtidigt möjlighet till studiebesök, gästföreläsare, rollspel och även utbytesresor, språkresor och fältstudier utomlands. Det gör att det du lär dig i teorin blir till konkreta, praktiska erfarenheter som blir till nytta när du läser vidare.

Vi vill att du ska utmanas, utvecklas och lära dig nya saker. Därför varierar vi undervisningen med till exempel projekt och temaarbeten.

Välj mellan två inriktningar

Vi erbjuder två olika inriktningar, men oavsett vilken inriktning du väljer så får du fördjupade internationella kunskaper, möjlighet till resor, kunskap om Sveriges och andra länders säkerhetsarbeten och biståndsarbeten.

Bästa möjliga lärande för alla elever

Våra lärare arbetar tillsammans i lag och samarbetar aktivt tillsammans med elever, föräldrar och övrig personal för att erbjuda de bästa förutsättningarna för ett bra lärande och goda studieresultat. Vi vet att ett tryggt och tillåtande arbetsklimat är en förutsättning för framgångsrika studier. Därför satsar vi på att vara en personlig skola där varje elev blir uppmuntrad att utvecklas när det gäller studier och personlig utveckling. En del elever behöver och får stöd, andra behöver utmaningar och får utmaningar. Alla elever ska lyckas! Med regelbunden feedback från mentorn får varje elev rätt förutsättningar att lyckas med sina studier.

Inriktning Samhällsvetenskap

Inriktningen Samhällsvetenskap lär dig att analysera och förstå samhället utifrån ett historiskt, ekonomiskt och samhällsvetenskapligt perspektiv. Du får fördjupa dig i Sverige, Europa och världen med fokus på aktuella frågor. Utbildningen har fokus på ett hållbart samhälle. Den här inriktningen passar dig som vill arbeta med människor i framtiden och vill lära dig mer om Sveriges och andra länders historia, kultur, språk och politik.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Som boende i samma kommun som Carlforsska gymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen i Västerås. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Stadshuset, E268 721 87 Västerås
Telefon: 021-39 06 00
E-post: gymnasieantagningen@vasteras.se

Samhällsvetenskapsprogrammet på Facebook

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Carlforsska gymnasiet

Carlforsska gymnasiet

Carlforsska gymnasiet i Västerås

På Carlforsska gymnasiet får du utveckla din självständighet, personlighet och kreativitet. Du läser i fräscha och moderna lokaler mitt i Västerås. Skolan erbjuder tillgång till en bärbar dator, ett stort bibliotek, studie- och yrkesvägledare och en väl utbyggd skolhälsovård. Skolan...


Läs mer om Carlforsska gymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Carlforsska gymnasiet

Sångargatan 1
72220 Västerås

 Visa telefonnummer
www.vasteras.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap från Carlforsska gymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Carlforsska gymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: