Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Carlforsska gymnasiet
Programinformation
Västerås
Antal elever: cirka 120 (.)
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 147,5
    (medelvärde: 217,7) * statistik från 2021
(Läs mer) Öppet hus
2023-02-01
2023-04-19

Film

Samhällsvetenskapsprogrammet

Om utbildningen

Beteendevetenskap på Carlforsskas samhällsvetenskapsprogram

Vill du bli en god ledare, lära dig hur människor fungerar både individuellt och grupp? Få förståelse för hur samarbeten är en förutsättning för utveckling i alla sociala sammanhang. Du får lära dig hur du kan påverka och inspirera andra och hur du blir du påverkad av din omgivning och vårt samhälle.

Det unika med samhällsvetenskapsprogrammet på Carlforsska är att du får en stor verklighetsförankring och träning inför framtiden. Vi vill att du ska utmanas, utvecklas och lära dig nya saker. Därför varierar vi undervisningen med till exempel projekt och temaarbeten. 

Hos oss får du läsa ett teoretiskt program men får samtidigt möjlighet till studiebesök, gästföreläsare, rollspel, samt även utbytesresor och fältstudier utomlands. Det gör att det du lär dig i teorin blir till konkreta, praktiska erfarenheter som blir till nytta när du läser vidare på högskola eller universitet.

Inom programmet lägger vi fokus på dessa områden:

  • Ledarskap
  • Utveckling
  • Påverkan
  • Samarbete

Bästa möjliga lärande för alla elever

Våra lärare arbetar tillsammans i lag och samarbetar aktivt tillsammans med elever, föräldrar och övrig personal för att erbjuda de bästa förutsättningarna för ett bra lärande och goda studieresultat. Vi vet att ett tryggt och tillåtande arbetsklimat är en förutsättning för framgångsrika studier. Därför satsar vi på att vara en personlig skola där varje elev blir uppmuntrad att utvecklas när det gäller studier och personlig utveckling. Alla elever ska lyckas! Med regelbunden feedback från mentorn får varje elev rätt förutsättningar att lyckas med sina studier.

Inriktning Beteendevetenskap

Här lär du dig hur människor fungerar, både som individer och som deltagare i grupp. Du lär dig också mer om kommunikation och får förståelse för vad som formar och påverkar oss människor och våra beteenden.

I kurserna psykologi, sociologi, kommunikation och ledarskap får du möjlighet att utveckla förmågan att se samband och bakgrund till reaktioner och handlingar i olika sociala sammanhang. Du får fördjupa dig i hur människor kommunicerar, lär och leder varandra.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Samhällsvetenskapsprogrammet på Facebook

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Västerås. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Stadshuset, E268 721 87 Västerås
Telefon: 021-39 06 00
Mejladress: gymnasieantagningen@vasteras.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Carlforsska gymnasiet

Välkommen till Carlforsska gymnasiet!

På Carlforsska skolan möter du elever från många olika program. Det skapar en härlig mix på skolan och en känsla av att du kan vara dig själv. Med fler program och engagerade lärare får du här en skola full av...


Läs mer om Carlforsska gymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Carlforsska gymnasiet

Sångargatan 1
72220 Västerås

 Visa telefonnummer
skola.vasteras.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 2 recensioner.

Belli

Jag valde Carlforsska tack vare dem underbara och engagerade lärarna. Skolan är stor och luftig med många stora fönster! Det finns en skolrestaurang så man behöver aldrig lämna skolan vid lunch om man inte vill det, det finns även ett skolgym och idrottsförbund. Lärarna gillar verkligen sina jobb och sina ämnen och det märker man. Om du funderar...

Visa hela
Anonym
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 2 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap från Carlforsska gymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Carlforsska gymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information