Försäljnings- och serviceprogrammet

Carlforsska gymnasiet
Programinformation
Västerås
Försäljnings- och serviceprogrammet
(Läs mer) Öppet hus
2023-02-01
2023-04-19
Försäljnings- och serviceprogrammet

Om utbildningen

Försäljnings- och serviceprogrammet på Carlforsskas gymnasiet

Försäljnings- och serviceprogrammet passar dig som vill satsa på en karriär som säljare, inköpare, egen företagare, butikskommunikatör, receptionist eller ekonomi-/personal-/ marknadsassistent.

Profilen Säljare förbereder dig för en rad karriärmöjligheter inom handeln. Vill du arbeta som säljare inom sporthandel, kläder, livsmedel, nätbutik eller andra säljjobb – kanske rent av starta eget? Då är det här rätt utbildning för dig. Här får du både praktiska yrkeskunskaper och handelsanpassad teori. Det gör att du får en både djup och bred kunskap om vad som krävs för att leda, driva och arbeta med försäljning. Vi skapar en stabil grund att stå på inför din yrkeskarriär.

Expansiva Mälardalen - Jobba i handelsmetropolen Västerås

Västerås är en av Sveriges mest snabbväxande handelsstäder. Tre köpcentrum – Erikslund, City och Hälla – skapar en stimulerande konkurrens inom branschen och drar hit kunder långt utanför stadsgränserna. Denna snabba tillväxt skapar förstås också många nya arbetstillfällen inom en rad områden. Som elev har du därför stora möjligheter att få jobb direkt efter avslutade studier.

Jobb inom Handel & service - Mer än butiksjobb

I Västerås finns både ett av Sveriges största IKEA-varuhus, ICA, COOP och Axfood, liksom flera tjänsteföretag med kopplingar till handeln. Det gör att du som läser en handelsutbildning i Västerås går en spännande framtid till mötes.

Anpassade studier i ett upparbetat kontaktnät

Vår placering nära stadens centrum ger oss oslagbara möjligheter att samarbeta med  handelsaktörer. Tillsammans skapar vi kunskaper och erfarenheter för framtiden. Hos oss får du möjligheten att under ett läsår starta och driva eget företag med dina kamrater. Våra kunniga, erfarna lärare, vårt stora kontaktnät i Västerås näringsliv och din praktik ger dig goda kunskaper och kontakter inom handel. 

Plugga Handel - Dina jobbchanser är goda

Vårt mål är att du ska vara redo för att arbeta inom handeln efter avslutade studier, men vi erbjuder dig självklart grundläggande behörighet till högskolestudier. Det gör att det finns stora möjligheter att göra karriär. Vi samarbetar med de stora dagligvarukedjorna Ica, Coop och Axfood men även med McDonalds och de etablerade detaljhandelsföretagen i Västerås tre starka köpcentrum.

Är du intresserad och vill veta mer om Försäljnings- och serviceprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Försäljnings- och serviceprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Försäljnings- och serviceprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Försäljnings- och serviceprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Västerås. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Stadshuset, E268 721 87 Västerås
Telefon: 021-39 06 00
Mejladress: gymnasieantagningen@vasteras.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Försäljnings- och serviceprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

Carlforsska gymnasiet

Välkommen till Carlforsska gymnasiet!

På Carlforsska skolan möter du elever från många olika program. Det skapar en härlig mix på skolan och en känsla av att du kan vara dig själv. Med fler program och engagerade lärare får du här en skola full av...


Läs mer om Carlforsska gymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Carlforsska gymnasiet

Sångargatan 1
72220 Västerås

 Visa telefonnummer
skola.vasteras.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Försäljnings- och serviceprogrammet från Carlforsska gymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Carlforsska gymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information