Ekonomiprogrammet

Ekonomisk spetsutbildning, Internationellt företagande

Carlforsska gymnasiet, i Västerås
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
29 november, 2023 08:00
(+ Läs mer )
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
29 november, 2023 08:00
(+ Läs mer )
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Ekonomisk spetsutbildning, Internationellt företagande

Internationellt företagande – riksrekryterande spetsutbildning

Den ekonomiska spetsutbildningen mot Internationellt företagande riktar sig till den drivne studenten som ser en karriär inom internationella företag. Utbildningen, som är en av Sveriges tre ekonomiska spetsutbildningar, är riksrekryterande och har ett akademiskt fokus. Syftet är att ge dig de bästa förutsättningar för att ta dig an din drömutbildning på högskole- eller universitetsnivå. Redan under din studietid på spetsutbildningen kommer du att delta i ett nära samarbete med Mälardalens Universiter (MDU) som är framstående inom International business och Internationell marknadsföring. Du möter föreläsare från MDU under hela utbildningen och i årskurs 3 kommer du att ges möjligheten att läsa en högskolekurs, Marknadsföring 7,5 högskolepoäng, tillsammans med högskolestudenter på MDU. Detta ger dig ett försprång i dina studier efter gymnasiet.

Fokusområden

Utbildningen kommer att fokusera på fyra olika delområden:

  • Internationell marknadsföring
  • Internationella affärskulturer
  • Internationell handel
  • Ledarskap och organisation i internationella företag

Cambridge English Examina

För att verka i en internationell miljö är det viktigt att i tal och skrift kunna kommunicera på akademisk och affärsmässig nivå. Därför kommer utbildningen att utöver fördjupade ekonomikunskaper utveckla dina kunskaper i engelska. I kursen Engelska 7 kommer eleverna på spetsutbildningen att genomföra ett Cambridge English Examina.

Fältstudieresa

Under årskurs 2 genomför vi en fältstudieresa i Europa. Du kommer då att studera internationellt företagande i andra affärskulturer och få möjlighet att jämföra med den svenska affärskulturen.

Antagningsprocess

Ansökningsförfarandet till spetsutbildningen skiljer sig från ansökningarna till övriga nationella program. Som ett komplement till betygen från grundskolan använder vi två andra delar där den ena är obligatorisk och den andra är frivillig. Du som söker spetsutbildningen kommer att få ett brev hemskickat med information om antagningsprocessen och datum för de olika delarna.

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomisk spetsutbildning, Internationellt företagande, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Västerås

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomisk spetsutbildning, Internationellt företagande

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Västerås. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Stadshuset, E268 721 87 Västerås
Telefon: 021-39 06 00
Mejladress: gymnasieantagningen@vasteras.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomisk spetsutbildning, Internationellt företagande så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Carlforsska gymnasiet
Sångargatan 1
72220 Västerås

Välkommen till Carlforsska gymnasiet!

På Carlforsska skolan möter du elever från många olika program. Det skapar en härlig mix på skolan och en känsla av att du kan vara dig själv. Med fler program och engagerade lärare får du här en skola full av...

Läs mer om Carlforsska gymnasiet och visa alla program.

Sponsrad