Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Vård- och omsorgsprogrammet

Västerås Citygymnasium
Programinformation
Västerås
Antal elever: cirka 40 (.)
Vård- och omsorgsprogrammet
Vård- och omsorgsprogrammet

Om utbildningen

Plugga vård och omsorg på Västerås Citygymnasium!

På Västerås Citygymnasium kan du plugga vård- och omsorgsprogrammet och bli färdigutbildad undersköterska direkt efter studenten. Du kommer att få lära dig att ge vård och omsorg till människor som behöver det.

Utbildningens innehåll

På vård- och omsorgsprogrammet kommer du att få såväl teoretiska som praktiska kunskaper. Du kommer att få lära dig att behandla psykiska och fysiska sjukdomstillstånd. När man arbetar med vård och omsorg är det viktigt att man kan bemöta alla människor med respekt. Du som elev kommer att få läsa kurser i:

  • Akutsjukvård
  • Medicin 2
  • Vård och omsorg vid demenssjukdom
  • Etik och människans livsvillkor
  • Hälsopedagogik

Praktisera i femton veckor

På vård- och omsorgsprogrammet kommer du att praktisera under femton veckor. Under din praktikperiod får du chansen att testa på flera olika arbetsuppgifter på en riktig arbetsplats. Du kommer att bli tilldelad en handledare som vägleder dig i ditt arbete. Praktikperioden brukar vara väldigt uppskattad av elever och du får möjlighet att skaffa viktiga erfarenheter och kontakter ifrån den bransch som du vill jobba i.

Skaffa grundläggande högskolebehörighet

Vård- och omsorgsprogrammet är ett yrkesförberedande program och du som elev kommer därför att vara väl förberedd för jobb direkt efter studenten. Om du vill fördjupa dina kunskaper kan du plugga vidare på yrkeshögskola eller läsa till kursen engelska 6 för att få grundläggande högskolebehörighet.

Är du intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Vård- och omsorgsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Vård- och omsorgsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Vård- och omsorgsprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Västerås. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Stadshuset, E268 721 87 Västerås
Telefon: 021-39 06 00
Mejladress: gymnasieantagningen@vasteras.se

Certifiering

Vård- och omsorgscollege

Vård- och omsorgscollege

Vård- och omsorgscollege certifierar samverkan mellan arbetsliv och utbildning i vård och omsorg. Efter avslutad utbildning får du som elev ett diplom som visar att du gått en certifierad utbildning. Diplomet är en merit när du söker arbete.

Läs mer om Vård- och omsorgscollege här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

Västerås Citygymnasium

Vi är skolan som ser världen, lär om världen och håller om världen

Västerås Citygymnasium är en mångkulturell svensk skola med profilen mänskliga rättigheter, som genom interkulturell pedagogik skapar framtidens världsmedborgare. Västerås Citygymnasium är en fristående gymnasieskola som grundades 2008. Skolan har ett interkulturellt förhållningssätt på pedagogiken. Alla människor är födda fria och...


Läs mer om Västerås Citygymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Västerås Citygymnasium

Port Anders Gata 5
72212 Västerås

 Visa telefonnummer
www.citygymnasiet.com

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Vård- och omsorgsprogrammet från Västerås Citygymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information