Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Västerås Citygymnasium
Programinformation
Västerås
Antal elever: cirka 10 (.)
Naturvetenskapsprogrammet
 • Antagningspoäng: 177,5
  (medelvärde: 177,5) * statistik från 2022
Naturvetenskapsprogrammet

Om utbildningen

Naturvetenskapsprogrammet på Västerås Citygymnasium!

Vill du lära dig mer om hur allting fungerar i naturen? På naturvetenskapsprogrammet på Västerås Citygymnasium kommer du att få lära dig om olika samband och processer i naturen. Du kommer att få kunskap om hur människan är uppbygg och testa på många spännande experiment och laborationer.

Inriktning naturvetenskap

Under utbildningen kommer du att få jobba såväl praktiskt som teoretiskt och lära dig att arbeta i olika dataprogram där du kommer att samla och analysera data. Med en naturvetenskaplig inriktning kommer du att få fördjupa dig i ämnen som matematik, kemi, fysik och biologi. Utöver detta kommer du att få läsa kurser i:

 • Engelska
 • Idrott och hälsa
 • Religionskunskap
 • Svenska

Varierad undervisning

På naturvetenskapsprogrammet kommer du att få lära dig att arbeta utifrån vetenskapliga metoder och arbetssätt. En stor del av undervisningen sker i klassrummen men det förekommer även en hel del studiebesök och fältstudier. Du kommer att få utföra en rad olika experiment och laborationer. Testa på att framställa olika kemiska reaktioner och processer!

Efter naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program. Efter studenten är du behörig att söka in på högskolan. Plugga vidare till:

 • Läkare
 • Lärare
 • Forskare
 • Tandläkare
Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Västerås. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Stadshuset, E268 721 87 Västerås
Telefon: 021-39 06 00
Mejladress: gymnasieantagningen@vasteras.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Västerås Citygymnasium

Vi är skolan som ser världen, lär om världen och håller om världen

Västerås Citygymnasium är en mångkulturell svensk skola med profilen mänskliga rättigheter, som genom interkulturell pedagogik skapar framtidens världsmedborgare. Västerås Citygymnasium är en fristående gymnasieskola som grundades 2008. Skolan har ett interkulturellt förhållningssätt på pedagogiken. Alla människor är födda fria och...


Läs mer om Västerås Citygymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Västerås Citygymnasium

Port Anders Gata 5
72212 Västerås

 Visa telefonnummer
www.citygymnasiet.com

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap från Västerås Citygymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information