Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Barn- och fritidsprogrammet, Socialt arbete

Västerås Citygymnasium
Programinformation
Västerås
Antal elever: cirka 10 (.)
Barn- och fritidsprogrammet
 • Antagningspoäng: 202,5
  (medelvärde: 208,8) * statistik från 2017
Barn- och fritidsprogrammet

Om utbildningen

Plugga barn- och fritidsprogrammet på Västerås Citygymnasium!

Vill du lära dig om hur människor utvecklas och förbereda dig för ett socialt yrke som fritidspedagog, väktare eller personlig assistent? Då ska du läsa barn- och fritidsprogrammet på Västerås Citygymnasium.

Inriktning socialt arbete

Med en inriktning på social arbete kommer du att få teoretiska och praktiska kunskaper i arbete med människor. Inriktningen fokuserar på kommunikation och samarbete mellan människor, men du kommer även att få kunskap i hälsa, levnadsvanor och psykologi. Under utbildningen så kommer du att få välja en yrkesutgång att studera mot där du får fördjupa dig extra mycket i kurser för just det yrket.

Yrkesutgång personlig assistent

Som personlig assistent så kommer du att få jobba nära människor i deras vardagliga liv. Du kommer att få lära dig att stötta och hjälpa personer med funktionshinder och underlätta för dem i deras vardag. Du kommer att få läsa kurser som:

 • Grundläggande vård och omsorg
 • Vardagsolyckor
 • Specialpedagogik
 • Akut omhändertagande
 • Svenska 3/Svenska som andra språk 3

Yrkesutgång väktare

Ett jobb som väktare kan innebära att du jobba med bevakning och säkerhet på ett företag. Yrket är väldigt varierande och kan innebära bevakning av en butik, värdetransport, bevakning av personer eller larm och ledningscentral. Du kommer att få läsa kurser i:

 • Akut omhändertagande
 • Bevakning och säkerhet
 • Vardagsolyckor
 • Svenska 3/Svenska som andra språk 3

Högskolebehörighet

Barn- och fritidsprogrammet är en yrkesförberedande utbildning vilket innebär att du är väl förberedd för arbete direkt efter studenten. Om du vill ha grundläggande högskolebehörighet och fördjupa dina kunskaper på högskola efter studenten kan du läsa till kursen engelska 6.

Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Socialt arbete, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Socialt arbete

Som boende i samma kommun som Västerås Citygymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen i Västerås. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Stadshuset, E268 721 87 Västerås
Telefon: 021-39 06 00
E-post: gymnasieantagningen@vasteras.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Socialt arbete så kommer skolan att kontakta dig.

Västerås Citygymnasium

Västerås Citygymnasium

Välkommen till Västerås Citygymnasium!

Västerås Citygymnasium är en skola som profilerar sig mot språk och kultur och finns möjlighet att läsa alla världens språk. Profilspråket är spanska, men all annan undervisning sker på svenska. På Västerås Citygymnasium kan du fördjupa dina studier i ett...


Läs mer om Västerås Citygymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Västerås Citygymnasium

Port Anders Gata 5
72212 Västerås

 Visa telefonnummer
www.citygymnasiet.com

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Barn- och fritidsprogrammet, Socialt arbete från Västerås Citygymnasium, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: