Visa gymnasium.se som: Mobil

VVS- och fastighetsprogrammet, VVS

Väsby Yrkesgymnasium
Programinformation
Stockholm, Upplands Väsby
Antal elever: cirka 40 (.)
VVS- och fastighetsprogrammet
  • Antagningspoäng: 130,0
    (medelvärde: 160,3) * statistik från 2020

Om utbildningen

VVS på EnergiGymnasiet i Upplands VäsbyInriktning VVS på VVS- och fastighetsprogrammet

Väsby Yrkesgymnasium erbjuder en utbildning inom VVS-teknik. Vill du arbeta som VVS-montör i framtiden? Då är det här rätt utbildning för dig!

Inriktningen VVS-teknik ger dig kunskaper inom installation, service och underhåll av exempelvis värme- och sanitetssystem, gällande installationsregler och bygglagstiftning, kunskaper om energi- och miljöfrågor samt säkerhet. Exempel på yrken:

  • VVS-montör
  • Industrirörsmontör
  • Isoleringsmontör

Bli VVS-montör på gymnasiet

Jobbet som rörmokare har idag utvecklats till VVS-montör. Här gäller det att du har ett helhetstänk när det gäller VVS-system, och det handlar därmed inte enbart om att endast gänga och kröka rör längre. Som VVS-montör felsöker, driftsätter, monterar, reparerar och bygger du om VVS-system. Det är hög medelålder i branschen och det finns ständigt ett behov av unga och duktiga medarbetare.

Läs som lärlingsutbildning

Vid Väsby Yrkesgymnasium kan du om du önskar läsa den här gymnasieutbildningen som en lärlingsutbildning. En lärlingsutbildning ställer krav på att det ska finnas ett skriftligt utbildningskontrakt mellan skolan och arbetsplatsen. Det gör att du inte kan söka lärlingsutbildning direkt på Gymnasieantagningens hemsida utan du ska kontakta skolan direkt med din ansökan. Därefter måste skolan se till att det finns en arbetsplats som är beredd att ta emot dig som lärling.
Proceduren snabbas på om du själv har ett företag som vill ta emot dig. När det finns ett företag som är villigt att ta emot dig som lärling får du tillsammans med skolan titta på hur ni ska lägga upp utbildningen för att den skall passa just dig på bästa sätt.

Är du intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, VVS, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till VVS- och fastighetsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

VVS- och fastighetsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till VVS- och fastighetsprogrammet, VVS

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, VVS så kommer skolan att kontakta dig.

Väsby Yrkesgymnasium

Väsby Yrkesgymnasium i Upplands Väsby

Väsby Yrkesgymnasium är ett yrkesgymnasium som ligger i centralt i Upplands Väsby nära pendeltågsstationen. Väsby Yrkesgymnasium erbjuder utbildning inom de nationella yrkesprogrammen VVS- och Fastighetsprogrammet samt El- och Energiprogrammet i lokaler i Messingen. Skolan erbjuder även Bygg- och anläggningsprogrammet, som...


Läs mer om Väsby Yrkesgymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Väsby Yrkesgymnasium

Industrivägen 20 B
194 77 Upplands Väsby

 Visa telefonnummer
www.vasbyyrkesgymnasium.se


Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om VVS- och fastighetsprogrammet, VVS från Väsby Yrkesgymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information