Zehra berättar om Naturvetenskapsprogrammet

Väsby Nya Gymnasium

Zehra Ünlü

Zehra Ünlü är 18 år och går på Naturvetenskapsprogrammet med inriktning Naturvetenskap på Väsby Nya Gymnasium. Hon valde skolan för att den såg intressant ut, hade fräscha lokaler och ett plus var att skolan också var miljövänlig.

Ett intresse hos Zehra har alltid varit naturämnen som biologi, fysik och kemi. I framtiden vill hon arbeta med något inom naturvetenskapen. Hon berättar att man kan bli vad som helst efter att ha läst Naturvetenskapsprogrammet, allt från läkare till apotekare eller skolsköterska, så länge man får tillräckligt höga meritpoäng. Därför menar hon att programmet var det rätta valet för henne.

Utbildningen

Zehra berättar att man främst läser naturämnen som biologi, matte, fysik och kemi på hennes program. I årskurs 2 väljer man inriktning. Hon beskriver plugget som både jobbigt och roligt. Det kan bli många prov och uppgifter som dyker upp samma eller varannan vecka. Om du inte hänger med i ettan blir det svårare i tvåan och trean, därför kan det bli lite stressigt, menar hon. Det är mycket plugg och man får kämpa en del, men Zehra tycker ändå att det är roligt att lära sig nya intressanta saker och att det får henne att älska ämnet hon studerar.

Lärarna hjälper till när det behövs

Enligt Zehra finns många utbildade lärare på skolan som finns där när eleverna behöver hjälp. Zehra beskriver att lokalerna på skolan är jättefina, fräscha och stora. Det finns också många grupprum och klassrum för olika ämnen. Även klassen är bra, berättar Zehra. Alla känner varandra och hon känner sig trygg. Alla umgås mycket tillsammans och hon behöver aldrig vara blyg inför att gå till klasskamraterna för att fråga något.

Drömjobbet

Zehras drömjobb är att bli läkare eller apotekare för att kunna hjälpa andra som behöver hjälp eller som har problem. Hon vill satsa mycket på studierna för att komma in på universitet. Hon vill verkligen plugga vidare för att kunna nå sina mål samt för att bevisa för sig själv och sin familj att hon klarar av universitet också. Enligt Zehra är det bara att kämpa på hela vägen tills målet är nått!

Väsby erbjuder allt du behöver

Väsby Nya Gymnasium är en skola som Zehra verkligen vill rekommendera, berättar hon. Här finns allt du behöver, från engagerade och behöriga lärare till fräscha lokaler, gratis gym, danssal, bibliotek, fina labbsalar, en stor matsal och dessutom råder arbetsro på skolan. Väsby Nya Gymnasium erbjuder valmöjligheter inför fortsatta studier eller om du vill söka jobb direkt. Vidare berättar Zehra att möjligheten att få jobb direkt efter gymnasiet finns tack vare att Väsby Nya Gymnasium har bra samarbeten med företag. Zehra avslutar med att beskriva Väsby nya gymnasium som det rätta gymnasievalet för en säker framtid.

Läs mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Väsby Nya Gymnasium.

Medlemslogin