Nora berättar om Hotell- och turismprogrammet

Väsby Nya Gymnasium

Nora Hallberg

Nora Hallberg, 19 år, går på Hotell- och turismprogrammet med inriktning Turism & resor på Väsby Nya Gymnasium. Hon gjorde sitt gymnasieval utifrån vad som passar henne som person och att hon ville ha nära till skolan.

Nora berättar att utbildningen är praktisk. I ettan läser eleverna svenska, matematik och engelska – i tvåan är samma ämnen valbara. Totalt har eleverna fyra månaders praktik och i tvåan och trean har man möjlighet att göra praktik utomlands. Praktikplatsen kan du ordna själv eller få hjälp av skolans HT-lärare för att hitta en plats som passar, berättar Nora.

Bra och välutbildade lärare

Nora beskriver lärarna på skolan som bra och välutbildade och att det finns många lärare inom varje program. Hotell- och turismprogrammet är ganska nytt och därför är klassen ganska liten. Men allteftersom klassen blir större menar Nora att det har en positiv påverkan för skolan.

Drömjobbet

Noras drömjobb är att antingen hotellchef eller barista/bartender. Efter utbildningen har man möjlighet att jobba inom hotellbranschen, restaurangbranschen och turismbranschen, berättar hon. Just nu vet inte Nora om hon vill studera vidare efter gymnasiet. Om hon väljer att göra det vill hon plugga något inom det hon brukar göra på fritiden: dans eller inredning.

Bästa minnet – Teneriffa

Det roligaste och bästa minnet Nora har från utbildningen när hon fick chansen att praktisera på Teneriffa under en hel månad våren 2019. Där träffade hon på många olika nationaliteter och en helt ny kultur som hon verkligen gillade, berättar hon.

Många karriärmöjligheter

Nora vill rekommendera skolan till andra för att det finns bra lärare och bra lokaler på skolan. Hon berättar att det finns många olika nationaliteter på skolan och att alla tar hand om och respekterar varandra.

Programmet skulle hon rekommendera till andra dels för möjligheten att se hur det är att jobba på riktigt under praktiktiden, och för att det finns så många karriärmöjligheter när utbildningen är slut.

Läs mer om Hotell- och turismprogrammet, Turism & resor

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Väsby Nya Gymnasium.

Medlemslogin