Visa gymnasium.se som: Mobil

Möt Soha från Ekonomiprogrammet

Väsby Nya Gymnasium

Soha från Ekonomiprogrammet

Soha är 18 år och går tredje året på Ekonomiprogrammet med inriktning juridik.

Varför passar Väsby Nya Gymnasium dig?

– Det är så mycket folk från många områden. Jag vill inte att det bara ska vara en viss grupp människor, jag vill ha det blandat. Här är det en skön aura!

Soha berättar att hon inte bor i samma område som skolan, men att det var en av anledningarna till att hon valde den.

– Jag tänkte att jag känner till mitt område och jag vill ta ett annat. Så jag gick på “elev för en dag” och jag kände att Väsby Nya Gymnasium var en jätteskön skola, människorna var jättehärliga och skolan var jättestor, berättar Soha.

Varför valde du Ekonomiprogrammet?

Programmet och inriktningen valde Soha på grund av det stora intresset för juridik.

– Jag har alltid haft i fokus att det är viktigt att veta mina rättigheter och hur jag ska agera i olika situationer. Jag tänkte att det hade varit intressant att välja ekonomiprogrammet med inriktning mot juridik. Jag är jätteintresserad av juridik, psykologi, sociologi, berättar Soha. 

Hon förklarar också att hon driver en ideell organisation där utbildningen har hjälpt till mycket.

– Skolan bidrar också jättemycket till min organisation. Jag har tagit jättemycket information från skolan och använt det i min organisation, förklarar hon.

Hur är lärarna på skolan?

Soha beskriver lärarna som väldigt öppna och hjälpsamma.

– Deras mål är alltid att vi ska förbättra oss och om det är något vi ligger efter i så gör de alltid sitt bästa för att hitta någonting för att vi ska hinna ikapp, berättar hon.

Hon upplever att lärarna på Väsby Nya Gymnasium bryr sig om eleverna och att eleverna själva har möjlighet att påverka sin utbildning. Soha beskriver att lärarna inkluderar dem i planeringen och fortsätter:

– De anpassar sig till oss. Lärarna har med oss i konversationen och vi är med och formar hur vi vill ha utbildningen.

Hur är lokalerna?

Soha berättar att hon är väldigt nöjd med skolbyggnaden och beskriver att den är en av anledningarna till att skolan är så bra.

– Jag tror att det är människorna och själva skolbyggnaden. Skolbyggnaden spelar en jättestor roll. Jag fastnade speciellt för matsalen, gymmet, de många våningarna och de stora ytorna.

Berätta lite om hur ni jobbar på skolan!

Soha berättar att de har något som kallas “safe space” på skolan en gång i veckan, och det är något hon tycker mycket om.

– En gång i veckan pratar vi om olika samhällsfrågor. Det är som en “safe space” för alla att prata. Det kan vara frågor om till exempel våld och sexualitet. Det är inte betygsatt, utan en plattform där folk kan prata öppet.

Vilka möjligheter finns efter utbildningen?

Soha tycker att hennes utbildning har inneburit stora möjligheter. Hon tror att hon både kommer att ha nytta av vad hon lärt sig i sociala sammanhang och att hon kommer vara väl förberedd för universitet. Soha berättar att hon funderar på att antingen studera vidare inom juridik eller för att bli socionom efter gymnasiet. Hon har fått läsa sociologi på sitt program och berättar att hon fått jättemycket information från den kursen och att det har hjälpt henne att bestämma sig för en riktning efter gymnasiet.

– Mitt drömjobb är socionom, eller något inom sociologi. 

Varför skulle du vilja rekommendera Väsby Nya Gymnasium till någon annan?

Soha berättar att det är bra stämning på skolan och att eleverna som går här kommer från olika områden.

– Det är skön stämning utanför klassrummet och arbetsro i klassrummet. Lokalerna är också jättestora och det är en jätteskön miljö att vara i. Man träffar människor från överallt, från alla linjer och områden.
Läs mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi
Läs mer om Ekonomiprogrammet, Juridik

Ta kontakt med skolan


Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Väsby Nya Gymnasium.

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin