Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Hotell- och turismprogrammet, Turism & resor

Väsby Nya Gymnasium
Programinformation
Stockholm, Upplands Väsby
Antal elever: cirka 40 (.)
Hotell- och turismprogrammet
Hotell- och turismprogrammet, Turism & resor

Om utbildningen

Hotell- och turismprogrammet på Väsby Nya Gymnasium

Hotell och turismprogrammet är yrkesprogrammet som ger dig möjligheten att få hela världen som arbetsplats - inom en av världens snabbast växande branscher - turismnäringen. Är du intresserad att arbeta med människor, service och försäljning eller hotell och konferens? Hotell- och turismprogrammet är ett yrkesprogram där du efter din examen har de kunskaper som krävs för att arbeta inom hotell, konferens och turismnäringen.

Praktik redan första terminen

Redan första terminen i åk 1 får du praktisera för att få en bild av branschen och yrket. Vi kommer också att ge möjlighet till praktik utomlands med hjälp av våra samarbetspartners i Spanien. Efter utbildningen kan du även välja att studera vidare på yrkeshögskolan eller på högskola.

Mål med utbildningen

Målet med utbildningen är att utveckla kunskaper om service och bemötande, kommunikation, marknadsföring, försäljning och entreprenörskap.

Samarbeten inom näringslivet

Vi har flera samarbeten med hotell inom närområdet. Under utbildningen gör vi flera studiebesök och du får goda möjligheter till praktikplatser inom branschen. Detta ökar också dina möjligheter till jobb efter gymnasiet.

Driv ditt eget företag

På hotell och turismprogrammet hos oss får alla elever starta och driva eget företag i åk 3.

Inriktningen Turism & resor

Inriktningen turism och resor innefattar fördjupningskurser som aktiviteter och upplevelser, hållbar turism, marknadsföring och försäljning. Programmets omfattning är totalt på 200p.

Är du intresserad och vill veta mer om Hotell- och turismprogrammet, Turism & resor, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Hotell- och turismprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hotell- och turismprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Hotell- och turismprogrammet, Turism & resor

Som boende i samma kommun som Väsby Nya Gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Reportage

Nora berättar om Hotell- och turismprogrammet

Nora berättar om Hotell- och turismprogrammet

Läs mer Väsby Nya Gymnasium

Nora Hallberg går på Hotell- och turismprogrammet på Väsby Nya Gymnasium. Här beskriver hon bland annat fördelarna med programmet och vad du kan göra efter studierna!


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hotell- och turismprogrammet, Turism & resor så kommer skolan att kontakta dig.

Väsby Nya Gymnasium

Väsby Nya Gymnasium

Väsby Nya Gymnasium – mer än en vanlig skola

Väsby Nya Gymnasium är en relativt liten och personlig gymnasieskola med ca 650 elever och 50 lärare. Skolans sex program med olika inriktningar rustar eleverna för framtidens arbetsmarknad. Genom samarbeten med näringsliv och universitet runt om i Sverige och Europa, får eleverna...


Läs mer om Väsby Nya Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Väsby Nya Gymnasium

Love Almqvists Torg 1
194 77 Upplands Väsby

 Visa telefonnummer
www.vasbygymnasium.se


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Hotell- och turismprogrammet, Turism & resor från Väsby Nya Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Väsby Nya gymnasium
Påminn mig om Öppet hus
Jag vill komma i kontakt med en studie- och yrkesvägledare
Jag vill ställa en fråga
Jag vill besöka skolan som elev för en dag
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Nora berättar om Hotell- och tur...

Nora Hallberg går på Hotell- och turismprogrammet på Väsby Nya Gymnasium. Här beskriver hon bland annat fördelarna med programmet och vad du kan göra efter studierna!

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: