Visa gymnasium.se som: Mobil

Hotell- och turismprogrammet, Turism & resor

Väsby Nya Gymnasium
Programinformation
Stockholm, Upplands Väsby
Hotell- och turismprogrammet
Hotell- och turismprogrammet, Turism & resor

Om utbildningen

Hotell- och turismprogrammet på Väsby Nya Gymnasium

Hotell- och turismprogrammet på VNG är ett yrkesförberedande gymnasieprogram som ger dig som elev möjligheten att ha världen som arbetsplats. Låter inte det fantastiskt? Turismnäringen är en av världens snabbast växande branscher och för dig som vill arbeta med människor, service, hotell och konferens är det här programmet en perfekt start!

APL ger dig erfarenhet

När du efter tre år lämnar hotell- och turismprogrammet förväntas du ha många av de kunskaper som krävs för att arbeta i branschen. Därför spenderar du en stor del av din tid ute på riktiga arbetsplatser tack vare din APL. På så vis får du lära dig branschen från grunden. Genom vårt samarbete med organisationer och skolor i Spanien har du möjlighet att göra din APL även där.

Vidare utbildning

Om du har ett fortsatt sug efter att plugga när du tagit din studentexamen kan du läsa vidare inom yrkeshögskolan eller på högskola eftersom allmän högskolebehörighet ingår i programmet.

Utbildningen på Hotell- och turismprogrammet

Service, bemötande, kommunikation, marknadsföring, försäljning och entreprenörskap är centrala ämnen på Hotell- och turismprogrammet. Då du ska förberedas för att arbeta med människor och ha ett ständigt servicetänk är dessa ämnen grundläggande för att göra dig redo för yrkeslivet. Andra viktiga områden för dig som elev att utveckla är din förmåga att planera och organisera, men även att ha ett ekonomiskt tänk i ditt arbete.

Inriktning Turism och resor

Det här är inriktningen för dig som är extra sugen på världen och vad den har att erbjuda. I inriktningen turism och resor ingår fördjupningskurser som:

  • Aktiviteter och upplevelser
  • Hållbar turism
  • Marknadsföring och försäljning
  • Reseproduktion och försäljning
Är du intresserad och vill veta mer om Hotell- och turismprogrammet, Turism & resor, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Hotell- och turismprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hotell- och turismprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Hotell- och turismprogrammet, Turism & resor

Som boende i samma kommun som Väsby Nya Gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Reportage

Nora berättar om Hotell- och turismprogrammet

Nora berättar om Hotell- och turismprogrammet

Läs mer Väsby Nya Gymnasium

Nora Hallberg går på Hotell- och turismprogrammet på Väsby Nya Gymnasium. Här beskriver hon bland annat fördelarna med programmet och vad du kan göra efter studierna!


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hotell- och turismprogrammet, Turism & resor så kommer skolan att kontakta dig.

Väsby Nya Gymnasium

Väsby Nya Gymnasium

Väsby Nya Gymnasium – mer än en vanlig skola

Väsby Nya Gymnasium är en relativt liten och personlig gymnasieskola med ca 700 elever och 50 lärare. Skolans sex program med olika inriktningar rustar eleverna för framtidens arbetsmarknad. Genom samarbeten med näringsliv och universitet runt om i Sverige och Europa, får eleverna...


Läs mer om Väsby Nya Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Väsby Nya Gymnasium

Love Almqvists Torg 1
194 77 Upplands Väsby

 Visa telefonnummer
www.vasbygymnasium.se


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Hotell- och turismprogrammet, Turism & resor, fyll i följande uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Väsby Nya gymnasium
Påminn mig om Öppet hus
Jag vill komma i kontakt med en studie- och yrkesvägledare
Jag vill ställa en fråga
Jag vill besöka skolan som elev för en dag
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Nora berättar om Hotell- och tur...

Nora Hallberg går på Hotell- och turismprogrammet på Väsby Nya Gymnasium. Här beskriver hon bland annat fördelarna med programmet och vad du kan göra efter studierna!

Läs mer