Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Teknikprogrammet, Samhällsbyggande & miljö

Värmdö Tekniska gymnasium
Programinformation
Stockholm, Värmdö
Antal elever: cirka 10 (.)
Teknikprogrammet
  • Antagningspoäng: 272,5
    (medelvärde: 290,0) * statistik från 2021

Om utbildningen

Här börjar din resa mot en framtid som arkitekt eller något annat spännande yrke inom samhällsbyggande och miljö

Samhällsbyggande och miljö på Värmdö Tekniska Gymnasium

Är du intresserad av ny teknik, formgivning och miljö? Då ska du välja inriktningen Samhällsbyggande och miljö På Värmdö Tekniska Gymnasiums Teknikprogram! Här börjar din resa mot en framtid som arkitekt eller något annat spännande yrke inom samhällsbyggande och miljö. Här är miljö och hållbarhet i fokus och du får lära dig vikten av att ta hänsyn till etiska och ekologiska värderingar såväl som estetik och form. Var med och formge framtiden och bokstavligen bygga den – välj Teknikprogrammet på VTG! 

Arkitektur och miljöfrågor

På VTG studerar du det senaste med din egen bärbara laptop. Som elev på Teknikprogrammet läser du tillsammans med andra som delar ditt intresse för samhällsbyggande, miljö och arkitektur. Du läser en kurs i arkitektur inom inriktningen och kan välja till ytterligare en kurs inom programfördjupningen. Utbildningen behandlar byggande och miljöfrågor ur flera perspektiv - tekniskt, ekologiskt, estetiskt, ekonomiskt och socialt. Du läser matte, fysik och kemi och förbereds för vidare studier på Chalmers, KTH eller någon annan spetsutbildning inom teknik och vetenskap. 

Efter gymnasiet

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program som ger dig möjlighet att studera vidare på något av landets högre lärosäten inom teknik och vetenskap. Arbetsmarknaden för olika typer av civilingenjörer ser god ut på både fem och tio års sikt. 

Det finns ett fjärde år på Teknikprogrammet för dig som vill gå ett år till inom gymnasieskolan för att få en utbildning som ger större möjligheter till att få ett jobb direkt efter studenten. Det fjärde året ger också praktiska kunskaper som gör det enklare att klara en högskole- eller civilingenjörsutbildning.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Samhällsbyggande & miljö, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Samhällsbyggande & miljö

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Reportage

Mikahil pluggar Teknik på VTG

Mikahil pluggar Informations- och medieteknik på Teknikprogrammet på Värmdö Tekniska Gymnasium. Hur tycker han det är att studera på VTG, varför valde han Teknikprogrammet, och vad har varit roligast under utbildningen?Liten skola som har väldigt mycket att erbjuda!

I det här reportaget får du höra vad Linus som är elev på VTG:s Fordons- och transportprogram tycker om sin utbildning. Du får också möta Anne som är rektor på skolan och höra hur hon tycker det är att jobba på skolan.Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Samhällsbyggande & miljö så kommer skolan att kontakta dig.

Värmdö Tekniska gymnasium

Värmdö Tekniska Gymnasium med hockey-,
fotboll- och innebandyprofil.

Nyhet: Spelprogrammering och apputveckling på Teknikprogrammet! Värmdö Tekniska Gymnasium, VTG, ligger i fräscha lokaler i Gustavsberg. Skolan är belägen i ett nytt bostadsområde i närheten av Gustavsbergs hamn. Hit tar du dig smidigt med buss 474 från Slussen på ca...


Läs mer om Värmdö Tekniska gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Värmdö Tekniska gymnasium

Edla Sofias gata 15
13450 Gustavsberg

 Visa telefonnummer
www.vtg.nu


Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Teknikprogrammet, Samhällsbyggande & miljö från Värmdö Tekniska gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
Mikahil pluggar Teknik på VTG

Mikahil pluggar Informations- och medieteknik på Teknikprogrammet på Värmdö Tekniska Gymnasium. Hur tycker han det är att studera på VTG, varför valde han Teknikprogrammet, och vad har varit roligast under utbildningen?

Läs mer
Liten skola som har väldigt myck...

I det här reportaget får du höra vad Linus som är elev på VTG:s Fordons- och transportprogram tycker om sin utbildning. Du får också möta Anne som är rektor på skolan och höra hur hon tycker det är att jobba på skolan.

Läs mer