Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Restaurang- och Livsmedelsprogrammet, Bageri & Konditori

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 40 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 142,5
(medelvärde: 202,5)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 40 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 142,5
(medelvärde: 202,5)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Bageri & Konditori

Läs Restaurang- och Livsmedelsprogrammet med Inriktning Bageri & Konditori på Vänergymnasiet Olins Mariestad

Gillar du kombinationen att baka och skapa? Detta är inriktningen för dig som vill jobba som bagare eller konditor. 

Restaurang- och Livsmedelsprogrammet är ett yrkesprogram för dig som är intresserad av jobb inom restaurang och livsmedel eller bageri och konditori. Här får du smaka på branschen på ett naturligt sätt i vår egen utbildningsrestaurang Vänerskutan eller i vår bageriverkstad Fyren.

Här får du lära dig om restaurang- och livsmedelsbranschens olika delar där man arbetar med både moderna och traditionella hantverksmetoder. Du får kunskaper om näringslära, arbetsmiljö och hygien. Att arbeta inom restaurang och livsmedel innebär att man ofta jobbar nära kunden, därför lägger programmet även fokus på försäljning och service samt exponering och uppläggning. Utbildningen ger dig också grundläggande kunskap om livsmedelsbranschens regler och lagar.

En annan viktig del av utbildningen är kunskap om entreprenörskap och företagande. Du får lära dig hur man arbetar med ekonomi, planering och organisation för att få rätt förutsättningar till att starta egen verksamhet.

Testa på branschen under din APL

Vi jobbar aktivt med att vara en trygg övergång in i arbetslivet och har goda kontakter med det lokala näringslivet. Förutom att utbildningen ger dig erfarenhet av yrket knyter du också viktiga kontakter med arbetsgivare under din APL (arbetsplatsförlagt lärande). På Olinsgymnasiet har du minst 15 veckors APL.

Bageri och konditori

På inriktningen Bageri & Konditori på Restaurang- och livsmedelsprogrammet på Vänergymnasiet Olins Mariestad får du arbeta med både moderna och traditionella hantverksmetoder samt olika råvaror när du bakar allt från matbröd och bullar till desserter och bröllopstårtor. Du får dessutom lära dig att göra spännande konfektyr- och chokladkreationer.

Inriktning Bageri & Konditori är perfekt för dig som vill bli:

  • Bagare
  • Konditor
Är du intresserad och vill veta mer om Restaurang- och Livsmedelsprogrammet, Bageri & Konditori, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Mariestad

Behörighet

För behörighet till Restaurang- och livsmedelsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Restaurang- och Livsmedelsprogrammet, Bageri & Konditori

Du söker programmet via antagningskansliet Utbildning Skaraborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Antagningskansliet 541 83 SKÖVDE
Telefon: 0500-49 80 00
Mejladress: utbildning@skaraborg.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Restaurang- och Livsmedelsprogrammet, Bageri & Konditori så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Vänergymnasiet Olins Mariestad
Hantverkaregatan 7
542 32 Mariestad

Vänergymnasiet Olins Mariestad

I centrala Mariestad, med utsikt över Vänern, ligger Vänergymnasiet Olins Mariestad. På skolan kan du läsa yrkesförberedande program inom fordon och restaurang. När du slår upp dörrarna till skolan möts du av doften av nybakat bröd och ett svagt muller...

Läs mer om Vänergymnasiet Olins Mariestad och visa alla program.

Sponsrad